Rožajcu osumnjičenom za pokušaj ubistva pritvor do mjesec dana

Protiv M.B. određen je pritvor zbog opasnosti od bjekstva , opasnosti od uticaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela, kao i zbog toga što se okrivljeni osnovano sumnjiči da je izvršio krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od deset godina i teža kazna i koje je posebno teško zbog načina izvršenja

2487 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, Vukomir Bošković, odredio je pritvor do mjesec dana M. B. iz Rožaja, zbog sumnje da je pokušao da ubije sugrađanina Dž.Č. (45).

U saopštenju Višeg suda navodi se da "iz spisa predmeta proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni M.B. dana 25. 01. 2024. godine, oko 19.30 časova u ul. 29. N. u R. u blizini porodične kuće pokušao da liši života oštećenog DŽ.Č., na način što ga je oštricom noža udario u predjelu lijeve polovine grudnog koša, kojom prilikom mu je nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život u vidu ubodne rane u lijevoj polovini grudnog koša, sa kanalom ka grudnoj duplji".

Protiv M.B. određen je pritvor zbog opasnosti od bjekstva , opasnosti od uticaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela, kao i zbog toga što se okrivljeni osnovano sumnjiči da je izvršio krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od deset godina i teža kazna i koje je posebno teško zbog načina izvršenja.

Bonus video: