Na granici Crne Gore i Srbije spriječen šverc preko 21 kg marihuane

Pripadnici granične policije 27. januara primjetili nelegalan prelazak državne granice jednog nepoznatog ica iz pravca Crne Gore u pravcu Srbije

4100 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policije Crne Gore i Srbije spriječile su šverc preko 21 kilogram marihuane.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, droga je otkrivena tokom akcije sprovedene u cilju otkrivanja i sprečavanja krijumčarenja opojnih droga u rejonu Mijailovice, opština Pljevlja.

"Pripadnici granične policije su, 27. januara primjetili nelegalan prelazak državne granice jednog nepoznatog ica iz pravca Crne Gore u pravcu Republike Srbije, kojom prilikom je nosio putnu torbu. Službenici Sektora granične policije su o tome odmah obavijestili policijske službenike granične policije Republike Srbije, nakon čega je formirana zajednička patrola u cilju pronalaska ovog lica, a pretragom terena pronađena je odbačena putna toba u kojoj se nalazilo 20 pakovanja sa sadržajem biljne materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 21,6 kilograma", saopšteno je iz policije

Dodaju da je odbačena putna torba pronađena u neposrednoj blizini granične linije, na teritoriji Srbije, zbog čega su dalje postupanje preuzeli policijski službenici PU Prijepolje i u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Užicu.

"Povodom ovog predmeta službenici Sektora granične policje nastaviće operativni rad, a sva raspoloživa saznanja razmjenjivaće sa policijskim službenicima Republike Srbije u cilju identifikacije ovog lica, kao i u odnosu na sva druga lica koja su eventualno učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela. Službenici Sektora granične policije će i u narednom periodu nastaviti da preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju sprečavanja vršenja svih oblika prekograničnog kriminala", saopšteno je iz policije.

Bonus video: