VDT će pružiti SDT-u punu podršku, Marković rekao da već preduzima konkretne korake

Glavni specijalni tužilac i vrhovni državni tužilac se složili da je neophodno i dalje raditi na unapređenju kadrovskih kapaciteta

13506 pregleda 9 komentar(a)
Foto: VDT
Foto: VDT

Vrhovno državno tužilaštvo pružiće punu podršku Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u obezbjeđivanju stručnih, tehničkih i ljudskih kapaciteta neophodnih za nesmetan rad.

To je saopštio vrhovni državni tužilac Milorad Marković tokom sastanka sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem, koji je održan u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

“SDT, kao dio jedinstvene državnotužilačke organizacije, nadležno za najteža krivična djela, mora da ima neophodne uslove za rad i u tom smislu već preduzimam konkretne korake kako bi se ti uslovi u svakom smislu poboljšali”, rekao je Marković.

Marković i Novović su se složili da je neophodno i dalje raditi na unapređenju kadrovskih kapaciteta, kao i obezbjeđivanju pune podrške SDT-u u istragama najtežih krivičnih djela.

“Efikasna borba protiv svih vidova kriminala biće prioritet u radu i u narednom periodu”, napomenuo je Marković i istovremeno pohvalio dosadašnje rezultate SDT-a.

Vrhovni državni tužilac će se, najavili su iz njegovog kabineta, u narednom periodu sastati sa i rukovodiocima viših i osnovnih državnih tužilaštava.

Bonus video: