Krivolovci napali nadzornike na Skadarskom jezeru, jednog pokušali da probodu ostima

"Mnogima ne odgovara naša borba protiv krivolova, lovočuvari su ugroženi i zahtijevamo sistemsku podršku kako bismo se izborili sa biznisom vrijednim stotinama hiljada eura", kazao je direktor NPCG Vladimir Martinović

62960 pregleda 463 reakcija 102 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ažurirano: 04.02.2024. 10:13h

Nadzornici Nacionalnog parka Skadarsko jezero napadnuti su sinoć, a krivolovci su jednog od njih pokušali da probodu ostima.

Prema saznanjima Vijesti, incident se dogodio u rejonu Pijeske.

Navodno, nakon što im se šef nadzorničke službe Vuk Saičić legitimisao, i tražio da to i oni učine, dvojica krivolovaca prvo su krenuli da bježe, a potom su napali Saičića i ekipu JPNP Skadarsko jezero.

Na snimku dostavljenom Vijestima vidi se kako lovočuvari pokušavaju da zaustave čun u kom su krivolovci, ali se oni otimaju i kreću da ih udaraju.

Iz Uprave policije Vijestima je nezvanično rečeno da tragaju za napadačima.

Direktor JP Nacionalni parkovi Crne Gore Vladimir Martinović saopštio je da su sinoć, u toku obavljanja radnih obaveza, na svom radnom mjestu napadnuti nadzornici NP Skadarsko jezero.

"Hrabri nadzornici su nenaoružani ušli u obračun sa naoružanim krivolovcima. Tražimo adekvatnu podršku policije i tužilastva. Mnogima ne odgovara naša borba protiv krivolova, lovočuvari su ugroženi i zahtijevamo sistemsku podršku kako bismo se izborili sa biznisom vrijednim stotinama hiljada eura. Nastavićemo istim intenzitetom da se borimo protiv krivolova, a ovakvi i slični pokušaji sigurno nas neće poljuljati u snažnoj borbi za zaštitu najvrjednijih područja Crne Gore", poručio je on.

Bonus video: