Prenkiću i Klikovcu pritvor do 30 dana

Sumnjiče se da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit ribolov

19642 pregleda 151 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Sudija za istragu Osnovnog sud u Podgorici odredio je Vojinu Prenkiću i Dušanu Klikovcu pritvor do 30 dana zbog napada na nadzornike na Skadarskom jezeru i nezakonitog ribolova..

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda u Podgorici Klikovcu je određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i uticanja na svjedoka, a osumnjičenom Prenkiću zbog opasnosti od uticanja na svjedoka.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit ribolov.

"Sudija za istragu Osnovnog sud u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima D.K. i V.P. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit ribolov. U odnosu na osumnjičenog D.K. određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, budući da se radi o licu koje je ranije osuđivano zbog krivičnog djela sa elementima nasilja, i koje je i ranije po sopstvenom kazivanju lovilo ribu na nezakonit način, tvrdeći da se radi o prekršaju, dok oštećeni tvrde da su vidjeli da se u čunu osumnjičenih nalazi akumulator i pretvarač za struju, što ukazuje na iskazanu istrajnost ovog osumnjičenog da vrši ribolov na način koji je suprotan zakonu, a osim toga i beskurpuloznost osumnjičenog proizilazi iz navoda oštećenog V.S. da je osumnjičeni koristio isti na način podoban da tijelo oštećenog teško povrijedi i zdravlje teko naruši", piše u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici.

Dodaje se da se D.K i V.P. određuje pritvor po pritvorskom osnovu koji se tiče opasnosti ometanja postupka uticanjem na svjedoka I.K. očevica jednog dijela događaja.

"Budući da isti poznaju ovog svjedoka, sa kojim su inače u rodbinskim vezama i znaju gdje boravi", piše u saopštenju.

Prenkić i Klikovac uhapšeni su prije dva dana zbog sumnje da su napali dvojicu lovočuvara Nacionalnog parka Skadarsko jezero, Vuka Saičića i Marka Gluščevića i lakše ih povrijedili.

Zbog toga što je učestvovao u incidentu na jezeru, prekršajno će odgovarat monah Filip iz manastira Kom, koji je, prema tvrdnjama Saičića, vrijeđao nadzornike, prijetio im, a potom od njega i oteo telefon kojim ga je snimao i bacio ga u jezero.

Iz manastira Kom juče je saopšteno, da njihov monah nije bio u društvu Prenkića i Klikovca i da je samostalno ribario u trenutku incidenta, da nije nikome prijetio, niti oteo telefon Saičiću, već da je reagovao kada je čuo pozive u pomoć i prišao da bi pomogao, te da je njegovo prisustvo doprinijelo da se incident završi.

Bonus video: