Falsifikovali dokumenta, izvršili prodaju kuće i oštetili vlasnike za najmanje 340.000 eura?

B.P. (47) i S.V. (48) se sumnjiče da su falsifikovali punomoćje i upotrijebili ga radi sklapanja kupoprodajnog ugovora kojim je kuća u Stolivu navodno prodata, a potom i upisana u Upravi za katastar i državnu imovinu na S.V.

14212 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivične prijave protiv B.P. (47) i S.V. (48) zbog sumnje da su falsifikovali dokumenta, izvršili prodaju kuće i pričinili materijalnu štetu od najmanje 340.000 eura.

Iz Uprave policije kazali su da se oni sumnjiče da su počinili krivično djelo falsifikovanje isprave.

B.P. se sumnjiči da je, kazali su iz UP, tokom 2019. sačinio falsifikovano inostrano punomoćje, navodno izdato od strane notara iz Moskve, koje je potom 25. avgusta 2022. godine upotrijebio kod notara iz Tivta radi sklapanja kupoprodajnog ugovora, kojim je kuća sa dvorištem u Stolivu, koja je u vlasništvu dva ruska državljanina, bez njihovog znanja i ovlašćenja navodno prodata, a potom i upisana u Upravi za katastar i državnu imovinu na drugog osumnjičenog S.V.

"Nadalje, S.V. se sumnjiči da je krivično djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je tokom 2022. godine pribavio falsifikovana dokumenta navodno izdata od strane notara u Italiji, koja je potom upotrijebio 7. oktobra 2023. godine, pruživši ih na uvid policijskim inspektorima kao dokaz o plaćanju kupoprodajne cijene nepokretnosti, odnosno predaje novčanog iznosa od 265.000 eura jednom od oštećenih ruskih državljana", piše u saopštenju.

Na osnovu sačinjenih falsifikovanih dokumenata i izvršenog upisa nepokretnosti u Upravi za katastar na S.V., oštećenim ruskim državljanima pričinjena je materijalna šteta u iznosu od najmanje 340.000 eura.

"Na osnovu prikupljene dokumentacije, obavještenja i izvršenih provjera posredstvom Interpola Moskva utvrđeno je da je S.V. bez znanja oštećenih, falsifikujući inostrano punomoćje, izvršio prodaju navedene nepokretnosti bez validnih dokaza o plaćanju kupoprodajne cijene", zaključuju iz policije.

Bonus video: