Odloženo davanje završnih riječi optuženima za ubistvo Klikovca, okrivljeni Marković nije primio poziv za glavni pretres

Advokat Velibor Marković je kazao da nije ostvario kontakt sa optuženim Markovićem i da se poslednji put čuo sa njegovom majkom 17. januara. Advokat Damir Lekić je kazao da takođe nije uspio da ostvari kontakt sa ovim optuženim i da ni njegov ni telefon njegove djevojke ne funkcioniše

5925 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici (ilustracija), Foto: Luka Zeković
Viši sud u Podgorici (ilustracija), Foto: Luka Zeković

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo davanje završnih riječi tužioca i odbrane u predmetu optuženima za ubistvo Saše Klikovca u Zeti. Razlog odlaganja suđenja je nedolazak okrivljenog Miloša Markovića koji nije primio poziv za današnji glavni pretres.

Predsjednik vijeća sudija Zoran Radović, kazao je da je na adresu upućen poziv ali da se vratio uz informaciju da optuženi ne živi tamo. “Uprava policije, OB Podgorica, nije postupila po naredbi suda da optuženog Markovića prinudno dovede. Nismo dobili pojašnjenje zašto nisu postupili po nardbi suda”, kazao je sudija Radović.

Advokat Velibor Marković je kazao da nije ostvario kontakt sa optuženim Markovićem i da se poslednji put čuo sa njegovom majkom 17. januara. Advokat Damir Lekić je kazao da takođe nije uspio da ostvari kontakt sa ovim optuženim i da ni njegov ni telefon njegove djevojke ne funkcioniše.

Advokatica Maja Turković, branilac okrivljenog Marka Šukovića, rekla je da je sud poslao poziv na pogrešnu adresu koja je navedena u optužnici, dok je tačna ona koja je navedena u odbrani. Sud će okrivljenom ponovo poslati poziv na tačnu adresu.

Prethodno ročište je takođe odloženo zbog nedolaska okrivljenog, koje je po ocjenii suda bilo opravdano jer je sudu odbrana dostavila izvještaj ljekara specijaliste JZU Hitne medicinske pomoći u Podgorici, u kojem je navedeno da je Marković bolestan, ima veliki kašalj, povišenu temperature, te da je preporučeno da se testira na novi virus kovid 19.

Na zakazano suđenje nije došao Jovan Milković, optužen za nedozvoljeno držanje oružja.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Marka Šukovića, Miloša Markovića, Ivana Milačića i Predraga Vukadinovića zbog članstva u kriminalnoj i ubistva Saše Klikovca u julu 2020. godine. Optužen je i Jovan Milković za nedozvoljeno držanje oružja.

Prema optužnici SDT-a kriminalnu organizaciju je formirao pokojni Alan Kožar po čijem nalogu je Marković 18. jula 2020. godine, ukradenim ,,golfom 3 “kojim je upravljao Šuković, došao ispred restorana ,,Kod Crnogorca” i sa zadnjeg sjedišta ,,na podmukao način i u prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20.000 eura, pucao na Klikovca. Na Klikovca je pucano dok se nalazio za volanom svog automobila,,citroen C3”. Istražitelji su utvrdili da je Milačić bio zadužen za praćenje žrtve i nabavku opreme, maski i oružja, koje je nakon ubistva zakopao zajedno sa Šukovićem u zaseoku Poljice. Zadatak Vukadinovića je bio da pruža logističku podršku izvršiocima krivičnog djela, obezbjeđuje novac za rentiranje “štek stanova”.

Naredni glavni pretres zakazan je za 8. mart 2024.

Bonus video: