Abazović: Klan "Grand" državu oštetio za milijarde eura, neke od njih konačno stigla ruka pravde

"Istina svakim danom pronalazi svoj put", kazao je Abazović

38886 pregleda 99 reakcija 71 komentar(a)
Abazović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Abazović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.02.2024. 21:27h

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i njegovim saradnicima, kao i šefu Specijalnog policijskog odjeljenja Predragu Šukoviću na današnjoj akciji koja je, kako je kazao, kontinuitet ranijih aktivnosti u cilju suzbijanja organizovanog kriminala na teritoriji Crne Gore.

"Nakon što sam prije dvije godine naveo da se ljudi iz klana 'Grand' (vlasnici Bemax-a i ostala ekipa) nalaze na vrhu kriminalne piramide u Crnoj Gori, postao sam svakodnevna meta njihove prljave kampanje i šaptackih divizija koje finasiraju ili su emotivno korumpirali navodnom brigom za državu. Kada im ni to nije pomoglo, krenuli su sa prijetnjama i aktivirali privatne tužbe i sudske procese koji su u toku. Danas je neke od njih konačno stigla ruka pravde, a vjerujem da će i ostali koji su se ogriješili o zakon imati sličnu sudbinu. Ponavljam, klan 'Grand' je po operativnim procjenama državu Crnu Goru oštetio za milijarde eura i to je bio isključivi i jedini razlog što su bili glavna meta moje Vlade", napisao je Abazović na društvenim mrežama.

Bivši premijer je kazao da je ponosan "što smo pokrenuli istorijske procese koji će tek imati pravi značaj za Crnu Goru".

"Veliki je ovo dan za pravdu! Idemo dalje! Istina svakim danom pronalazi svoj put", zaključio je Abazović.

URA: Potvrđena ispravnost naše borbe protiv organizovanog kriminala

Građanski pokret URA je saopštio da je današnja akcija Specijalnog policijskog odjeljenja, u kojoj je uhapšen i doskorašnji suvlasnik kompanije Bemaks Aleksandar Aco Mijajlović, "veliki dan za pravdu".

Pružili su "iskrenu podršku" i čestitali Specijalnom državnom tužilaštvu i Specijalnom policijskom odjeljenju na sprovedenoj akciji i "na svemu što rade u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije".

"Ruka pravde je zakucala i na vrata 'Granda', čime je jasno potvrđena ispravnost naše borbe protiv organizovanog kriminala, kao i sve ono što je Dritan Abazović godinama unazad govorio, jasno optužujući imenom i prezimenom ljude iz klana 'Grand', suvlasnike BEMAX-a, da se nalaze na vrhu kriminalne piramide u Crnoj Gori i da su jedni od glavnih švercera cigareta", saopštila je URA.

"Nakon što Dritana Abazovića nijesu ućutkali medijskom hajkom i rušenjem 43. Vlade, vlasnici BEMAX-a su pokušali to da učine podnošenjem krivičnih prijava protiv Abazovića, istovremeno priželjkujući što brže formiranje 44. Vlade i odlazak URE u opoziciju", dodaje ta partija.

Rekli su i da, "na njihovu žalost, sistem koji je uspostavljen u bezbjednosnom sektoru za vrijeme Abazovićeve Vlade, kao i reforme u tužilaštvu i dalje daje rezultate", iako "djelovi Spajićeve Vlade pokušavaju na sve moguće načine da što prije sa pozicija smijene sve one ljude koji su personifikacija borbe protiv organizovanog kriminala."

"Danas smo dobili to da je uhapšen zbog šverca cigareta čovjek koji je protiv Dritana Abazovića podnio krivičnu prijavu, jer ga je optužio da stoji iza šverca cigareta. Kao što građanke i građani sami vide, istina uvijek nađe svoj put, a ruka pravde neće stati dok god ima iskrenih i beskompromisnih boraca za pravdu", zaključuje URA.

Bonus video: