Advokat Begović: Očekujem da će Viši sud ukinuti mjeru ograničenja kretanja Medenice

"Očekujem da će Viši sud u ponovnom odlučivanju imati u vidu ovakvu odluku Ustavnog suda, te da će preinačiti i i dati blažu mjeru ili pak u potpunosti je ukinuti kako bi se Medenica branila bez ograničenja slobode kretanja. Na pretresu se uvijek redovno odazivala“

11187 pregleda 19 komentar(a)
Begović, Foto: Boris Pejović
Begović, Foto: Boris Pejović

Advokat Zdravko Begović, branilac bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, potvrdio je „Vijestima“ da je Ustavni sud Crne Gore ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je Medenici određena mjera ograničenja slobode kretanja i zabranjeno da napušta Opštinu Kolašin.

Viši sud u Podgorici je nakon ukidanja pritvora Medenici, odredio i produžavao mjeru ograničenja slobode kretanja uz obavezu javljanja policiji svake dvije nedjelje.

"Kolega advokat Zdenko Tomanović je pisao ustavnu žalbu jer je smatrao da je ta mjera izgubila svrhu i da su stereotipno obrazložena, zato što je postojao veći broj blažih mjera koje je sud mogao da odredi. Ustavni sud je našao da je Vesni Medenici povrijeđeno pravo slobode kretanja i da je takva odluka bez bilo kakvog obrazloženja. Sud je mogao da odredi blažu mjeru koje predviđa zakon, kao što je odizimanje putne isprave. Očekujem da će Viši sud u ponovnom odlučivanju imati u vidu ovakvu odluku Ustavnog suda, te da će preinačiti i i dati blažu mjeru ili pak u potpunosti je ukinuti kako bi se Medenica branila bez ograničenja slobode kretanja. Na pretresu se uvijek redovno odazivala“, izjavio je „Vijestima“ advokat Begović.

Bonus video: