Bogdanović: Akcija SPO-a i SDT-a dokaz da više nema mjesta za zaštićene i privilegovane

Šef poslaničkog kluba Demokrata rekao da će ta stranka kao partner podržavati samo one političke subjekte koji "bezrezervno stoje na braniku pravde", odbacujući bilo kakve pokušaje da se kroz "nacionalne podjele i manipulacije omogući nesmetano djelovanje kriminalnih struktura"

9426 pregleda 58 reakcija 28 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Luka Zeković
Bogdanović, Foto: Luka Zeković

Šef Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović kazao je da taj poslanički klub "snažno pozdravlja" akcije Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv šverca cigareta.

"Ova značajna operacija, koja je usmjerena protiv ključnih figura u mreži šverca, jasno pokazuje da u Crnoj Gori više nema mjesta za zaštićene i privilegovane. Time se razbijaju sve zlonamjerne spekulacije usmjerene protiv našeg bezbjednosnog sistema, potvrđujući našu poznatu tezu o neopravdanim napadima na krovne institucije za borbu protiv korupcije i kriminala", saopštio je Bogdanović.

"Posebno pozdravljamo hapšenje Zorana Đukanovića zvanog Žuti, koji je u Nikšiću za vrijeme lokalne izborne kampanje predvodio napad na Krsta Radovića i druge funkcionere Demokratske Crne Gore, koji čudom tada nije procesuiran, već se tvrdilo suprotno, odnosno da je Krsto Radović napao sada već osumnjičenog za izvršenje teških krivičnih djela, Zorana Đukanovića", dodaje poslanik Demokrata.

Kazao je da je ova činjenica "najbolji svjedok vremena u kom smo kao opozicija djelovali i funkcionisali, te da su tada organizvoane kriminalne grupe upravljale izbornim procesima".

"Pored toga, svjedočimo da pokušaji potkopavanja integriteta i efikasnosti bezbjednosnog sektora kroz dezinformacije ne nalaze na plodno tlo. Naše bezbjednosne službe i SDT, pokazale su izuzetnu odgovornost i profesionalizam, ne dozvoljavajući da političke igre utiču na njihovu odlučnost i fokus. Ovim putem još jednom potvrđujemo da jasno stojimo uz one koji su pokazali ne samo da je moguće, već i neophodno djelovati odlučno protiv svih oblika kriminaliteta", rekao je Bogdanović.

Poručio je da će Demokrate kao partneri podržavati samo one političke subjekte koji "bezrezervno stoje na braniku pravde", odbacujući bilo kakve pokušaje da se kroz "nacionalne podjele i manipulacije omogući nesmetano djelovanje kriminalnih struktura".

Ponovio je da ta partija neće podržati učešće u vlasti bilo koje stranke koja u prethodnom periodu nije osudila aktivnosti ranijih visokih policijskih funkcionera, koji su, kako je kazao, "putem skaj aplikacija organizovali napade na pripadnike nacionalnih manjina, sa namjerom da se isti pripišu pobjednicima izbora od 30. avgusta".

"Ponosni smo na činjenicu da bezbjednosni sektor, uprkos svim izazovima i jasnim višemjesečnim opstrukcijama, nastavlja da postiže izvanredne rezultate u zaštiti pravde i sigurnosti svih građana Crne Gore", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: