Mijajloviću i ostalima pritvor do 30 dana

Uhapšeni pripadnici dvije kriminalne grupe još juče su sprovedeni u Istražni zatvor, ali je sutkinja iskoristila zakonsku mogućnost da ih zadrži dodatna 24 sata do izrade rješenja

13458 pregleda 12 komentar(a)
Privođenje MIjajlovića, Foto: Luka Zeković
Privođenje MIjajlovića, Foto: Luka Zeković

Sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša prihvatila je predlog specijalnih tužilaca i za svih 11 osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije odredila pritvor do 30 dana.

To je Vijestima kazala savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković.

Uhapšeni pripadnici dvije kriminalne grupe još juče su sprovedeni u Istražni zatvor, ali je sutkinja iskoristila zakonsku mogućnost da ih zadrži dodatna 24 sata do izrade rješenja.

U akciji Specijalnog državnog tužilatva i Specijalnog policijskog odjeljenja, sprovedenoj u saradnji sa EUROPOL-om, uhapšeno je 11 osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i međunarodni šverc cigareta.

Specijalni tužioci utvrdili su da su ti uhapšeni radili pod okriljem dvije kriminalne grupe.

Prema tim informacijama, jednom kriminalnom ekipom rukovodili su Aleksandar Aco Mijajlović i još jedan za sada neidentifikovani organizator, kojeg tužioci traže.

U drugim predmetu prvookrivljeni je Milan Rogač, kojeg terete da je formirao tu kriminalnu ekipu.

Članovima kriminalne ekipe Mijajlovića Specijalno državno tužilaštvo (SDT) označilo je policajce Milenka Miću Rabrenovića, Radoja Rabrenovića, Dragana Backovića i Mirka Mijuškovića, zatim Dejana Jokića, Goluba Vojinovića, Milana Vukadinovića i nekoliko osoba na čijoj identifikaciji tužioci rade.

Tužioci tvrde da su u ekipi Rogača Nikšićani Zoran Žuti Đukanović i Mileta Simanić. Navodno, ta kriminalna grupa nije u nezakonitom poslu krijumčarenja cigareta sarađivala sa ekipom iz takozvanog Grand klana.

Iz Višeg suda Vijestima je rečeno da je za sve uhapšene pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela.

Bonus video: