Piperović: Sljedeće sedmice predložićemo jemstvo za Mijajlovića

Mijajloviću, sedmorici članova kriminalne grupe koju je navodno on formirao, sutkinja za istragu Višeg suda Suzana Mugoša odredila je pritvor do 30 dana

28596 pregleda 400 reakcija 49 komentar(a)
Piperović, Foto: Boris Pejović
Piperović, Foto: Boris Pejović

Odbrana uhapšenog Aleksandra Aca Mijajlovića naredne sedmice predložiće Višem sudu da tog osumnjičenog za stvaranje kriminalne organizacije i šverc cigareta uz jemstvo puste da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

To je "Vijestima" kazao njegov branilac, advokat Zoran Piperović.

Mijajloviću, sedmorici članova kriminalne grupe koju je navodno on formirao, sutkinja za istragu Višeg suda Suzana Mugoša odredila je pritvor do 30 dana.

"Kancelarija će vjerovatno sljedeće sedmice predložiiti jemstvo, iako stoji narativ često, kako je nešto, a tiče se jemstva, preuranjeno. U ZKP-u ništa nije preuranjeno, sve je normirano, ne postoji nigdje odredba koja bi se recimo mogla tumačiti da je za neku radnju potrebno da prođe određeno vrijeme. Sve je kristalno jasno i stav je suda kako će da odreaguje na nešto što se blagovremo i u skladu sa ZKP-om podnese kao zahtjev", rekao je Piperović.ž

On je istakao da je Mijajlović od početka godine svaki peti dan putovao u inostranstvo - najviše sa porodicom ili košarkašima: "Da je htio, mogao je da se ne vrati, jer je imao priliku da sluša tri godine kako će biti uhapšen što je, kao što znate bivši premijer, fantastčni Dritan Abazović, stalno isticao", rekao je Piperović.

Piperović je objasnio da je od svih osnova, po kojima je Specijalno državno tužilaštvo tražilo pritvor, sutkinja prihvatila samo opasnost od bjekstva.

"Sudija za istragu Suzana Mugoša je obrazložila i odradila visokoprofesionalno, što moram da pohvalim, pozivajući se na stavove sudske prakse i odluke Ustavnog i Vrhovnog suda. Znam kako će čaršija da reaguje, s obzirom na to koje sudija za istragu, ali moram da pohvalim sudiju Mugošu da je iskazala visoki stepen profesionalizma, što je najvažnije za svako društvo. Kada su sudije i tužioci profesionalnci, tuđa percepcija o njihovom radu je potpuno irelevantna za druge potrebe. Kada se piše opserviranje pravosuđa i sudija, uvijek je percepicija, zna se obično politička, i samo služi za te svrhe. Kad crnogorski političari hoće da pomognu pravosuđu, oni mu najviše odmažu", rekao je Piperović.

Bonus video: