Uhapšen Budvanin, pronađen pištolj na gumene metke, maloljetnicima služen alkohol

Budvanska policija je vršila akciju kontrole operativno interesantnih lica, ali i kontrolu točenja alkohola maloljetnicima

16144 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Pronađeni pištolj, Foto: Uprava policije
Pronađeni pištolj, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 24.02.2024. 13:11h

Budvanska policija uhapsila je sinoć sugrađanina N.B. (25) nakon što je u šanku lokala tokom kontrole pronašla pištolj na gumene metke.

To je "Vijestima" potvrđeno u policiji.

Budvanska policija sinoć je vršila akciju kontrole operativno interesantnih lica, ali i kontrolu točenja alkohola maloljetnicima.

Upravo u lokalu gdje je uhapšen Budvanin, 12 maloljetnika je zatečeno da im se služi alkohol.

Izvršene su kontrole više budvanskih lokala.

Budvanska policija podnijela je kričnu prijavu protiv sugrađanina N.B. (26) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Policija je sinoć kontrolisala četiri ugostiteljska objekta u Budvi, prilikom čega su zatekli 12 maloljetnih lica koja su konzumirala alkohol, a pregledom objekta u kojem su se nalazili u šanku je pronađen pištolj „EKOL Firat Compact K“ sa okvirom i 17 komada municije, kao i kutiju sa još 24 komada municije.

Budva
foto: Uprava policije

"Policija je preduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti došla do sumnje da pomenuto oružje i municija pripadaju N.B. (26) iz Budve. Nadalje, kontrolom ovog lica pronađena su četiri manja pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga kokain, 130 eura za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnog djela, kao i mobilni telefon. Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se o eventualnom postojanju krivičnog djela izjasniti nakon potrebnih vještačenja oduzete materije, kao i mobilnog telefona", piše u saopštenju UP.

"Osim toga, sa događajem je upoznat i tužilac u Osnovnom državnvom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv N.B. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. U odnosu na točenje alkoholnih pića maloljetnim licima koja su zatečena u kontrolisanom ugostiteljskom objektu, prikupljena su obavještenja od vlasnika tog objekta, kao i od zaposlenih, te su preduzete druge mjere i radnje iz policijske nadležnosti sa čime će biti upoznati nadležni inspekcijski organi u cilju preduzimanja aktivnosti iz njihove nadležnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: