Tivat: Uhapšen vozač osumnjičen za preticanje kolone vozila pod dejstvom narkotika i kod kojeg je pronađen kokain

"Prilikom kontrole V.K. i vozila pronađena je manja količina materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain"

16966 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tivatska policija uhapsila je V.K. zbog sumnje da je pod dejstvom kokaina preticao kolonu vozila, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi u saopštenju, policija je zaustavila i kontrolisala V.K. i kod njega pronašla materiju za koju se sumnja da je kokain. Prilikom testa na prisustvo psihoaktivnih supstanci V.K. je bio pozitivan na kokain.

On je priveden sudiji za prekšaje gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.070 eura.

"Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su juče, prilikom kontrole učesnika u saobraćaju, u mjestu Markuševina, zaustavili i kontrolisali V.K., lice interesantno za službu. Prilikom kontrole V.K. i vozila pronađena je manja količina materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain. Tužilac koji je upoznat sa događajem izjasnio se da se u radnjama V.K. ne stiču elementi bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te je V.K. lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Osim toga, ovo lice je testirano na prisustvo psihoaktivnih supstanci, te je utvrđeno prisustvo kokaina u njegovom organizmu", navodi se u saopštenju.

"Dakle, protiv njega su podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - upravljanje vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i preticanje kolone vozila", zaključuje se.

Bonus video: