Uhapšen osumnjičeni za saučesništvo u ubistvima četvorice škaljaraca

Državljanin Albanije navodno umiješan u ubistva Igora Dedovića, Stevana Stamatovića, Alana Kožara i Damira Hadžića

34874 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Grčka policija uhapsila je albanskog državljanina Abasa Rabija (44), koji je navodno umiješan u ubistva četiri člana crnogorske mafije u predgrađu Atine i na ostrvu Krf 2020. godine, objavio je Balkan Insight.

Policija je saopštila da je Rabija učestvovao u čuvanju i transportu oružja korišćenog u ubistvima u predgrađu Atine, kao i u bjekstvu članova bande nakon ubistva na Krfu, od Sivote do Halkidikija, a zatim u inostranstvo. Policija je za BIRN saopštila da nema informacija o tome gdje su nabavili oružje.

Rabi je uhapšen 27. februara a u njegovoj kući pronađeni su pištolj, magacini i 40 metaka. Spis predmeta je dostavljen tužiocima, dok je navodni počinilac upućen isledniku.

Navodni pripadnici šljaraskog klana Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su u restoranu u predgrađu Atzine u januaru 2020. dok su ručali sa porodicama.

U julu 2020. godine, prema grčkoj policiji, u vili na plaži Halikouna na Krfu ubijeni su takođe navodni pripadnici škaljarskog klana Alan Kožar i Damir Hadžić.

Balkan Insight. piše da dokazi sugerišu da iza ubistava na Krfu leži ugovoreno ubistvo vrijedno 1,5 miliona eura - dio krvavog rata između dva ozloglašena klana - kavačkog i škaljarskog.

Bonus video: