Podignuta optužnica protiv Kujovića

Kujović je traktorom prevozio dvije osobe, kada je u nesreći jedna smrtno stradala

8530 pregleda 0 komentar(a)
Traktorom prevozio dvije osobe (ilustracija), Foto: Shutterstock
Traktorom prevozio dvije osobe (ilustracija), Foto: Shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju podiglo je optužnicu protiv Hajriza Kujovića (59) iz Metanjca zbog krivičnog djela - teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Kujović je traktorom prevozio dvije osobe, kada je u nesreći jedna smrtno stradala.

Prema navodima optužnice, okrivljeni je 19. novembra prošle godine, upravljao poljoprivrednom radnom mašinom - traktor, marke “IMT 539”, bez važeće saobraćajne dozvole i registarskih oznaka.

“On je iz pravca Gornjeg Metanjca prema Donjem, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo ljudi, na način što brzinu kretanja traktora nije prilagodio karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama i drugim saobraćajnih uslovima, tako da vozilo može zaustaviti pred svakom preprekom koju može da vidi i predvidi. Iako se shodno zakonu u kabini može nalaziti samo vozač, usljed čega je dolaskom u blizini porodične kuće Smolović, na blagoj nizbrdici, izgubio upravljivost nad traktorom, napustio kolovoz puta na lijevoj ivici gdje se lijevim točkovima popeo uz kosinu zasjeka puta, nakon čega je udario u panj, od kojeg se odbio udesno, gubeći stabilnost kada se prevrnuo bočnom stranom, pri čemu je Vahida Hasanović, koja se nalazila sa u kabini poljoprivredne mašine, zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, usljed čega je nastupila smrt, dok je oštećena Refika Kujović, koja je sjedjela na blatobranu od desnog pogonskog točka zadobila lake tjelesne povrede”, piše u optužnici.

Bonus video: