Budvaninu uhapšenom za zelenašenje oduzet pasoš: U obavezi da se svakih 15 dana javlja policiji

"L.Š. se sumnjiči se da je izvršio krivično djelo zelenaštvo na štetu jednog lica, na način što je ugovaranjem nesrazmjerne imovinske koristi ostvario protivpravnu imovinsku korist"

13026 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuhtterstock
Ilustracija, Foto: Shuhtterstock
Ažurirano: 18.03.2024. 14:58h

Policija u Budvi uhapsila je L.Š. (33) iz Budve koji se potraživao zbog krivičnog djela zelenaštvo, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević saslušao je danas u prisustvu izabranog branioca Budvanina L. Š. (33) , te mu izrekao dvije mjere nadzora privremeno oduzimanje pasoša i obaveza da se svakih 15 dana javlja u stanicu policije u Budvi.

To je “Vijestima” potvrdio portparol Osnovnog suda, sudija Veljko Bulatović.

Oni su pojasnili da je za L.Š. potragu raspisalo Odjeljenja bezbjednosti Budva, kao i da Osnovni sud u Kotoru raspisao nacionalnu potjernicu, te da je on lociran u Buljarici i uhapšen.

"L.Š. se sumnjiči se da je izvršio krivično djelo zelenaštvo na štetu jednog lica, na način što je ugovaranjem nesrazmjerne imovinske koristi ostvario protivpravnu imovinsku korist", zaključili su iz UP-a.

L. Š. je treća osoba koja je u proteklih godinu uhapšena nakon što je jedan Budvanin prijavio policiji da je bio žrtva kamataša. Prošle godine budvanska policija uhapsila je M. I, a mjesec dana kasnije i M. Z. koji se takođe terete da su davali novac na kamatu Budvaninu, koji je u međuvremenu napustio Crnu Goru.

Bonus video: