Krivične prijave protiv bivših načelnika: U BP izdavali suprotno zakonu odobrenja za nabavku oružja i oružne listove

Š.D. (64) i B.V. (48) se na teret stavlja da su zloupotrijebljavali službeni položaj u periodu od 2019. do 2023. godine

12431 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Krivične prijave podnijete su protiv Š.D. (64) i B.V. (48), bivših načelnika Područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance u Bijelom Polju zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

Iz Uprave policije kazali su da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje u koordinaciji sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala u nastavku nacionalnog projekta „BROWING“, podnijeli krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju protiv dvije osobe.

"Naime, krivične prijave podnijete su protiv Š.D. (64), bivšeg načelnika Područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance u Bijelom Polju, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju i B.V. (48), bivše načelnice ove Područne jedinice, zbog sumnje da je počinila isto krivično djelo", navodi se u saopštenju.

Službenici UP utvrdili su da su osumnjičeni u periodu od 2019. do 2023. godine, postupili suprotno odredbama člana 13 Zakona o oružju, na način što su izdali odobrenja za nabavku oružja i produženje oružnih listova za ukupno 10 lica u odvojenim predmetima.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji i procesuiranju službenika, kako u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, tako i u svim drugim organima, koji su zloupotrebom ovlašćenja i položaja omogućili drugim licima određeni status ili pravo koje im ne pripada u skladu sa zakonom, ili na način što su pružili logističku podršku i kompromitovali sistem bezbjednosti", kazali su iz policije.

Bonus video: