CETINJANIN STRADAO NAKON EKSPLOZIJE AUTOMOBILA U CENTRU PODGORICE

Bombu prikačili ispod Ćupićevog sjedišta: Nastavak obračuna kotorskih klanova?

Silina detonacije Ćupića je kroz šoferšajbnu “tojote” izbacila na asfalt, odakle je teško povrijeđen zapomagao da mu neko pomogne
14895 pregleda 9 komentar(a)
Uviđaj nakon aktiviranja eksploziva, Foto: Zoran Đurić
Uviđaj nakon aktiviranja eksploziva, Foto: Zoran Đurić

Eksplozivna naprava kojom je ubijen Nikola Ćupić(34) bila je prikačena ispod sjedišta automobila kojim je taj Cetinjanin upravljao, a aktivirana je daljinski.

To je “Vijestima” saopštio izvor iz istrage, objašnjavajući da je bila velika razorna moć naprave aktivirane juče u centru Podgorice, oko 10.30 časova.

Silina detonacije Ćupića je kroz šoferšajbnu “tojote” izbacila na asfalt, odakle je teško povrijeđen zapomagao da mu neko pomogne.

Eksplozija kod stare vatrogasne, PodgoricaNeposredno nakon eksplozije u centru Podgorice

Reporterima “Vijesti” na licu mjesta rečeno je da je nekoliko građana krenulo da ga spašava, ali da nijesu smjeli prići automobilu u plamenu, iz kog su se čule blaže detonacije.

Međutim, prema informacijama “Vijesti”, tokom uviđaja konstatovano je da nije bilo oružja, ni municije u automobilu koji je raznijet ispred Muzičke škole u Ulici Novaka Miloševa.

“Nijesu pronađene ni čaure, koje ne bi mogle izgorjeti. Vjerovatno su građani čuli da pucaju air begovi, gume, drugi djelovi automobila koji je gorio”, kazao je sagovornik iz policije.

Dodao je da je Ćupić bio svjestan kada je policija došla na lice mjesta, ali i kada ga je ekipa Službe hitne pomoći unijela u automobil i transportovala u Urgentni blok Kliničkog centra.

Ljekari te zdravstvene ustanove pokušavali su da ga spasu, ali je sat kasnije preminuo.

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da službenici Centra bezbjednosti Podgorica intenzivno rade na rasvjetljavanju događaja u kojem je od posljedica eksplozije preminuo Ćupić.

“Preduzimaju se policijsko-tužilačke mjere i radnje na rasvjetljavanju okolnosti događaja. Eksplozija u vozilu marke ‘tojota’, cetinjskih registarskih oznaka, u Ulici Novaka Miloševa u Podgorici, prijavljena je danas oko 10.40 časova. U vozilu se u momentu eksplozije nalazio N.Ć. koji je, teško povrijeđen, transportovan u Urgentni blok Kliničkog centra u Podgorici gdje je podlegao povredama. Kriminalistička obrada je u toku”, saopštili su iz policije.

Nezvanično su kazali da je Ćupić likvidiran u nastavku obračuna kotorskih kriminalnih klanova.

Kotorski kavački i škaljarski klanovi ratuju od kraja 2014. godine, kada je u Valensiji nestao tovar od više stotina kilograma kokaina, koji je navodno pripadao kavačkom klanu.

Tada je i počela serija ranjavanja i likvidacija u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini...

Među ubijenima istražitelji su evidentirali i slučajne žrtve.

I iz policije je indirektno rečeno da je krađa milionski vrijednog tovara uzrok krvavog, uličnog rata.

Ćupić je navodno pripadao kavačkom klanu.

Više puta hapšen je zbog vatrenih obračuna na Cetinju.

U januaru 2016. godine, službenici policije u glavnom gradu razoružali su ga pa uhapsili.