Katniću zadržavanje do 72 sata, dodijeljen mu branilac po službenoj dužnosti

"Primio sam rješenje o zadržavanju i za sada nemam neke posebne informacije. Nisam prisustvovao saslušanju, jer osumnjičeni ne želi da angažuje branioca", kazao je advokat Dragutin Durutović

253414 pregleda 248 reakcija 243 komentar(a)
Katnić, Foto: Boris Pejović
Katnić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.04.2024. 01:45h

Bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću nakon saslušanja u Specijalnom drżavnom tužilaštvu (SDT) određeno je zadržavanje do 72 sata, kazao je Vijestima njegov branilac Dragutin Durutović.

On je objasnio da je postavljen sa liste Advokatske komore kao branilac po službenoj dužnosti i da nije prisustvovao saslušanju, jer je to bila želja Katnića.

"Primio sam rješenje o zadržavanju i za sada nemam neke posebne informacije. Nisam prisustvovao saslušanju, jer osumnjičeni ne želi da angažuje branioca", kazao je Durutović.

Katnić je ranije večeras, oko 21.40 sati, izveden iz zgrade Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Milivoje Katnić
foto: Boris Pejović

Katnić i bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su jutros po nalogu SDT-a. Njih su uhapsili službenici SPO-a po nalogu SDT-a, koji ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

VIDEO Boris Pejović

Lazoviću je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Njegov branilac, advokat Zoran Piperović, kazao je novinarima da je Lazović negirao krivicu i da nije odgovarao na pitanja tužioca.

Bonus video: