Ženski klub: Sramna odluka Apelacionog suda, očekujemo reviziju presude i pravednu kaznu

"Pozivamo nadležne organe da hitno preisitaju sve okolnosti ovog slučaja"

4362 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Ženski klub Skupštine osudio je odluku Apelacionog suda o smanjenju kazne za zločin višestrukog silovanja djevojčice koji je, kako navode, "izazvao šok i zgražavanje u našoj zajednici."

Kažu da je odluka suda, kojom je zatvorska kazna osuđenom smanjena sa maksimalnih 15 na osam godina zatvora, ne samo neprihvatljiva, "već je i sramna".

"Poruka koja se šalje žrtvama i društvu u cjelini, umanjuje ozbiljnost ovakvih gnusnih zločina i potkopava povjerenje u pravosudni sistem. Stoga, pozivamo nadležne organe da hitno preisitaju sve okolnosti ovog slučaja. Javnost, a posebno žrtva imaju pravo na potpun uvid u način, okolnosti i razloge donošenja, ovakve, po našem mišljenju skandalozne odluke. Ženski klub očekuje da će u daljem postupku doći do revizije pomenute presude i da će za ovaj gnusni zločin biti izrečena pravedna kazna. Svi zajedno, kao i institucije sistema, moramo stati u zaštitu najranjivijih u našem društvu i osigurati da počinioci ovakvih strašnih zlodjela adekvatno odgovaraju i budu najstrože kažnjeni", saopštio je Ženski klub.

Bonus video: