U Jelovici zaplijenjena bespravno posječena građa, uhvaćen i čuvar šuma sa svojim kamionom

"Ovaj slučaj je odmah prijavljen Upravi policije sa kojima se trenutno vrši utvrđivanje činjenica i prikupljaju dokazi", stoji u saopštenju Uprave za gazdovanje šumama i lovištima

21201 pregleda 109 reakcija 42 komentar(a)
Zahvaljujući tajnim kamerama otkrivena dva kamiona, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore
Zahvaljujući tajnim kamerama otkrivena dva kamiona, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore

Bespravno posječena građa zaplijenjena je danas u Jelovici, na teritoriji opštine Berane, a otkriveno je da je jedan čuvar šuma sopstvenim kamionom prevozio određenu građu, navodi se u saopštenju Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

"Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima jutros su uspješno izvršili zaplijenu bespravno posječene građe u odjeljenju 12, Gazdinska jedinica 'Jelovica' u opštini Berane i uz koordinaciju v.d. direktora Uprave Miloša Rajkovića zaplijenjenu građu prebacili na sigurnu lokaciju.

Ono što je posebno značajno naglasiti jeste činjenica da je ovom prilikom, na drugoj lokaciji, zahvaljujući tajno postavljenim kamerama u šumi, otkrivena dva kamiona i zaposleni Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, čuvar šuma, koji je sopstvenim kamionom prevozio određenu građu. Ovaj slučaj je odmah prijavljen Upravi policije sa kojima se trenutno vrši utvrđivanje činjenica i prikupljaju dokazi, a u narednim danima sigurno će biti i adekvatno procesuiran i sankcionisan zbog nezakontog postupanja", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je v.d. direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković poručio da neće dozvoliti da se bilo ko igra sa državnim institucijama, a samim tim i da sprovodi bezakonje.

"Niko neće biti aboliran od odgovornosti, zato u narednim danima još aktivnije nastavljamo našu uspješnu borbu protiv bespravnih aktivnosti, a zahvaljujući tajno postavljenim kamerama imaćemo uvid u sve bespravne radnje koje se sprovode u šumama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: