Nikšićka policija identifikovala osobe osumnjičene za nanošenje teških povreda dvojici muškaraca

Jedan od osumnjičenih, Nikšićanin A.B, je "trenutno nedostupan nadležnim organima i za njim policija intenzivno traga", saopštila je Uprava policije

14166 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Uprava policije je saopštila da je nikšićka policija identifikovala osobe osumnjičene za nanošenje teških tjelesnih povreda dvojici muškaraca.

Barani A.M. (21), O.M. (43) i maloljetna osoba (16) se sumnjiče da su teško povrijedili muškarca R.K. (55).

"Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Nikšić obaviještena je 5. maja u 22.45 časova od strane zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić da se na ukazivanje ljekarske pomoći javilo lice R.K. (55) sa povredama u predjelu glave. Njemu je od strane dežurnog ljekara konstatovana teška tjelesna povreda u vidu preloma vilične kosti, te je nakon ukazane pomoći u MC, transportovan na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je kvalifikovao krivično djelo teška tjelesna povreda te naložio policijskim službenicima dalje preduzimanje aktivnosti u cilju rasvjetljavanja događaja. Pripadnici nikšićke policije su tokom sprovođenja ovih radnji došli do sumnje da su teške tjelesne povrede oštećenom nanijela tri lica iz Bara – A.M. (21), O.M. (43) i maloljetno lice staro 16 godina", navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su R.K, nakon kraćeg verbalnog sukoba u Banjanima, zadali "više udaraca zatvorenim šakama u predjelu glave, kao i više udaraca nogom dok se lice nalazilo na tlu, te je po nalogu postupajućeg tužioca, protiv njih podnijeta krivična prijava."

Takođe, Nikšićanin A.B. (24) se sumnjiči da je teško povrijedio muškarca N.Č. (33).

"Nikšićkoj policiji prijavljeno je 9. maja u 00.55 časova da je jedno lice fizički napadnuto ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru grada. Na lice mjesta odmah upućeni su policijski službenici koji su zatekli N.Č. (33) sa vidnim povredama, kojeg su trasportovali u MC Nikšić na ukazivanje ljekarske pomoći. Njemu su konstatovane teške tjelesne povrede u vidu preloma vilične i preloma sinusne kosti, te je transportovan na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore. Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju događaja policijski službenici došli su do sumnje da je pomenute povrede oštećenom licu nanio A.B. (24) iz Nikšića, na način što mu je zadao više udaraca u predjelu glave. Tužilac koji je upoznat sa događajem kvalifikovao je krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda. A.B. je trenutno nedostupan nadležnim organima i za njim policija intenzivno traga", navodi se u saopštenju.

Bonus video: