Šćekić: Svako ko pokuša da zloupotrijebi člansku značku IPO biće procesuiran, Kralj isključen iz organizacije

"Na hitnoj sjednici odrzanoj 16.06.2024. godine donjeta je odluka o isključenju Milutina Kralja službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore filijala Budva iz naše organizacije i poništavanju članske značke zbog nepridržavanja naših pravila i zloupotrebe članske značke"

11872 pregleda 24 reakcija 12 komentar(a)
Izvršni direktor IPO Momčilo Ščekić, Foto: IPO
Izvršni direktor IPO Momčilo Ščekić, Foto: IPO

Članska značka Internacionalne policijske organizacije (IPO) je isključivo simbol članstva u našoj nevladinoj organizaciji i ni na koji način ne predstavlja značku čiji clan ima ovlašćenje za preduzimanje bilo kakvih službenih radnji, saopštio je izvršni direktor IPO Momčilo Ščekić.

Šćekić je kazao da će svako lice koje pokuša da zloupotrijebi člansku značku IPO biti procesuirano u skladu sa zakonom u saradnji sa nadležnim drzavnim organima, uključujući Upravu policije Crne Gore i osnovno državno tužilaštvo.

Dodao je da se bave isključivo edukativnim i humanitarnim djelatnostima, kao i pružanjem stručne pomoći i analize u cilju poboljšanja bezbjednosne situacije u zemlji i inostranstvu na naučnoj osnovi.

"Na hitnoj sjednici odrzanoj 16.06.2024. godine donjeta je odluka o isključenju Milutina Kralja službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore filijala Budva iz naše organizacije i poništavanju članske značke zbog nepridržavanja naših pravila i zloupotrebe članske značke. Naglašavamo da takvo ponašanje nije u skladu sa nasim vrijednostima i ciljevima naše organizacije", zaključio je Šćekić.

Kako su "Vijesti" ranije objavile budvanska policija uhapsila je jutros K. M. iz Budve zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i lažno predstavljanje.

Kako je "Vijestima" rečeno, Budvanin je juče na platou kod kartinga na Jazu umalo pregazio grupu ljudi, dok je maloljetnik iz Srbije zadobio povrede.

On je prethodno imao razmiricu sa članom porodice, kad je grupa momaka koja je bila u blizini pokušala da ga smiri i spriječi da ne dođe do fizičkog obračuna.

Međutim, to je razjarilo Budvanina koji je počeo da viče na momke koji su pokušali da umire situaciju.

Predstavio se da je policajac pokazujući službenu legitimaciju.

Zatim je sjeo u auto i pod punim gasom krenuo na grupu momaka koji su ga upozorili na ponašanje, sa namjerom da ih pregazi.

Tom prilikom je udario jednog maloljetnika iz Srbije koji je bio u društvu tih momaka i zadobio je povrede.

Budvanin je jurio autom po platou pokušavajući da pregazi mladiće, a potom je otišao u pravcu magistrale i udario autom u stub javne rasvjete.

Nakon što je prijavljen slučaj, budvanska policija je identifikovala navodnog počinioca koji je potom i uhapšen.

Kod njega je, kako je "Vijestima" rečeno, pronađena legitimacija Međunarodne policijske organizacije (International Police Organization - IPO), koju je policija privremeno oduzela.

O svemu je upoznat dežurni tužilac u Kotoru koji je i naredio hapšenje.

Bonus video: