Potraga za nestalima na Skadarskom jezeru: "Pod vodom se ne vidi ništa"

"Ukoliko ne bude rezultata danas, nastavićemo sa pretraživanjem rječnog dna i sjutra i narednih dana", rekao je direktor Regionalnog ronilačkog centra, Veselin Mijajlović
8175 pregleda 0 komentar(a)
Potraga za nestalima na Skadarskom jezeru, Foto: Savo Prelević
Potraga za nestalima na Skadarskom jezeru, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.02.2019. 11:05h

U potrazi za tri osobe koje su nestala kada se prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru od jutros su angažovani ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Podgorice, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Jutros u 8. 30 je zaronio prvi tim ronilaca Regionalnog ronilačkog centra. Nakon tri sata ronjenja su izronili, uglavnom pretražujući dno pipanjem. Praktično, pod vodom se ne vidi ništa, tako da je sad ostao drugi tim da nastavi s pretraživanjem jer ovaj prvi tim je pretraživao desni dio obale i centralni dio rječnog dna. Ovaj drugi tim je ostao da pretražuje lijevi dio rijeke. Ukoliko ne bude rezultata danas, nastavićemo sa pretraživanjem rječnog dna i sjutra i narednih dana. Jedini problem je što se ne vidi ništa pod vodom", kazao je direktor Regionalnog ronilačkog centra, Veselin Mijajlović.

Navodi se da će ako meteorološki uslovi dozvole ponovo biti angažovan i helikopter MUP-a.

Dodaje se da će u potragu za nestalim biti uključena i plovna jedinica Uprave policije.

Direktorat će, kako su kazali, koordinirati traganje za osobama koja su nestala kada se prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru.

Policija je uhapsila monaha manastira Vranjina, Gorana Kimpanova (43) iz Zrenjanina, svešteniškog imena Neofit, zbog sumnje da je počinio krivična djela teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

U nesreći koja se dogodila u nedjelju na Skadarskom jezeru, kada se prevrnuo brodić u kojem je bilo devetoro ljudi, stradale su četiri osobe. Trudnica Jana Kumborović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dijete utopili su se vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru. Utopio se i njihov prijatelj, Podgoričanin Darko Vujošević, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Bonus video: