Vozač i kondukter policiji otkrili preko 60 kilograma skanka

Sinoć do zaključenja ovog broja “Vijesti” trajalo je ispitivanje putnika, vozača, konduketera...

89 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Policija je uhapsila dva albanska državljana koje sumnjiče da su ubacili tri kofera droge u autobus koji je iz Crne Gore krenuo ka Splitu.

Prema saznanjima “Vijesti” carinicima i policiji vozač autobusa i kondukter prijavili su da su tri sumnjiva kofera u prtljažniku.

Jedan od očevidaca ispričao je “Vijestima” da je droga pronađena nakon što je autobus prešao granični prelaz Debeli Brijeg.

Tvrdi da su vozač i kondukter neposredno prije dolazka na hrvatsku granicu provjeravali prtljažnik i pitali putnike čija su tri kofera. Niko od putnika u autobusu nije rekao da su ti koferi njegovi, zbog čega su ih oni i otvorili.

U koferima su pronašli pakovanja oblijepljena selotejpom i vratili se na crnogorsku granicu.

UP: Uhapšena dva državljanina Albanije

Hercegnovska policija je saopštila da je u autobusu nađeno oko 64 kilograma skanka i da su uhapšeni Arjon Fuša i Vuksan Kovačaj zbog sumnje da je droga njihova.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Debeli brijeg su sinoć na Graničnom prelazu Debeli brijeg kontrolom autobusa, na izlazu iz Crne Gore, otkrili oko 64 kilograma skanka. Dva lica, putnici u autobusu, su lišena slobode jer je kriminalistička obrada ukazala na sumnju da droga pripada njima", kazali su iz Uprave policije.

Policiji je sinoć oko 20,00 časova, na graničnom prelazu Debeli brijeg vozač prijavio da se u autobusu crnogorskih registarskih oznaka, u tri kofera, nalaze pakovanja sa sadržinom nalik na opojnu drogu marihuana, potvrdila je policija.

"Policijski i carinski službenici su kontrolisali pomenutii autobus, koji saobraća na liniji Podgorica – Zagreb. Policijski i carinski službenici izvršili su kontrolu vozača, konduktera, putnika i prtljaga. S obzirom da vozač i kondukter nijesu znali čija su tri kofera, a svi putnici su negirali vlasništvo nad koferima, sproveden je detaljan pregled a potom i kriminalistička obrada. Nakon izvršenog detaljnog pregleda, naime, u tri kofera je pronađeno 59 pakovanja pravougaonog oblika i različite težine, u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se posumnjalo da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank", navodi se u saopštenju UP.

Dodaje se da su o svemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su u saradnji sa nadležnim tužiocem preduzeli dalju kriminalističku obradu i postupanje.

"Sprovedenom kriminalističkom obradom identifikovana su lica za koja se sumnja da su imala namjeru da drogu prokrijumčare preko granice. Radi se o dva državljanina Republike Albanije, A.F. (39) i V.K. (24), koji su autobusom putovali kao putnici. Sumnja se da su ova dva lica pokušala da skank, radi dalje prodaje, preko Crne Gore prokrijumčare u Republiku Hrvatsku. A.F. i V.K. su lišeni slobode i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Izvršenim mjerenjem 59 pakovanja utvrđeno je da ukupna bruto masa zaplijenjenog skanka iznosi 63.771,00 grama", kazali su iz Uprave policije.

Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Galerija

Bonus video: