Marjanovići ranjeni u pucnjavi kod Ekonomske škole

Direktor Urgentnog centra, dr Nermin Abdić, kazao je "Vijestima" da su povrijeđeni stabilno
70569 pregleda 30 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Luka Zeković
Vesna Medenica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.02.2019. 14:14h

Vuksan i Vojin Marjanović ranjeni su u pucnjavi koja se dogodila ispred hotela "New Star", u Ulici kralja Nikole u Podgorici.

Policija traga za Đorđijem Markovićem, kojeg sumnjiče da je pucao u Marjanoviće i njihovog oca, Marjana, koji nije povrijeđen. Službenici policije pretresli su stan Markovića, ali ga nijesu pronašli.

"Upotrebi vatrenog oružja prethodila je svađa koja se neposredno prije toga dogodila u hotelu 'New Star' između lica koje se sumnjiči za ovo krivično djelo i jednog od braće, V.M. Tokom svađe to lice je, sumnja se, zadalo i udarac V.M. u predjelu glave i zatim otišlo iz hotela da bi se ubrzo vratilo i počelo da puca u pravcu braće V.M. V.M. i njihovog oca M.M. koji je u međuvremenu došao ispred hotela", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Direktor Urgentnog centra, dr Nermin Abdić, kazao je "Vijestima" da su povrijeđeni stabilno i da medicinski tim, u kom je 12 osoba, radi na njihovom zbrinjavanju.

"U Urgentni blok primljene su dvije muške osobe mlađe životne dobi i jedan od njih ima ustrijelnu ranu desnog stopala, drugi prostrijelnu ranu desnog stopala i prelom kosti. Obojica su stabilnih vitalnih parametara. Obrađuju ih ortoped i hirurg", kazao je Abdić.

Doktor je dodao da će nakon završene procedure tim ljekara odlučiti da li će Marjanovići biti hospitalizovani ili otpušteni na kućno liječenje.

Viša državna tužiteljka, Tatjana Begović, koja rukovodi istragom, "Vijestima" je kazala da su na licu mjesta pronađeni i izuzeti tragovi koji će biti predmet vještačenja.

U blizini mjesta pucnjave je ekonomska škola "Mirko Vešović".

Bonus video: