Smeta im što će da vještače fotografije povrijeđene

Alihodžiću se u Osnovnom sudu sudi zbog nanošenja teških tjelesnih povreda bivšoj supruzi E.Z .
2527 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Suđenje Pazarcu Dženelu Alihodžiću prekinuto je u Osnovnom sudu, nakon što je njegova odbrana zatražila izuzeće sudije Dragana Mrdaka.

Alihodžiću se u Osnovnom sudu sudi zbog nanošenja teških tjelesnih povreda bivšoj supruzi E.Z, 29. oktobra prošle godine, u blizini Osnovne škole “Risto Ratković”, u naselju Nikoljac.

O povredama kod E.Z. trebalo da se izjasni vještak sudske medicine dr Ivana Čurović, a prekid je uslijedio nakon što je Alihodžićev advokat Radivoje Šuković zatražio od suda da ne izvodi dokaz vještačenja fotografija koje je priložila Alihodžićeva bivša supruga, tvrdeći da je na prošlom pretresu sud odlučio da se taj dokaz ne izvodi.

“Na ročištu od 24. januara sud nije odlučio o predlogu da se izvede dokaz uvidom u fotografije i takav dokaz se ne moće podvoditi pod “pisane dokaze”.

Sudija je pročitao zapisnik u kojem stoji da je punomoćnik oštećene između ostalog “predložio da se izvrši uvid u fotografije a da u rješenju koje je sudija donio piše da se “usvajaju predlozi ODT i punomoćnika oštećene za vršenje uvida i čitanje pisanih dokaza”.

Šuković je i pored tog pojašnjenja zatražio izuzeće sudije Mrdaka, o čemu je odlučiti Viši sud.

Alihodžić je vijećnik u Bošnjačkom nacionalnom veću i predsjednik udruženja “Studentski forum Sandžak”.

Na suđenju je tvrdio da je samo htio da joj objasni da ukloni njegov lažni profil sa Fejsbuka, za koji je smatrao da ga je ona postavila, dok je E.Z. istakla da je bivši suprug često tukao, čak i dok je bila trudna.

Alihodžić se tereti da je 29. novembra oko 7.20, na parking O.Š. “Risto Ratković” pretukao bivšu suprugu E.Z, zadajući joj drvenom motkom najmanje 17 udaraca, usljed čega je zadobila teške tjelesne povrede.

Bonus video: