"Crna Gora doprinosi borbi protiv prekograničnog kriminala"

Malejeva je kazala da policija ima punu podršku Centra u sprovođenju aktivnosti od značaja za bezbjednost regiona Jugoistočne Evrope i zahvalila na aktivnom učešću ostvarivanja strateških ciljeva Centra
605 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava policije
Sa sastanka, Foto: Uprava policije

Crnogorska policija doprinosi uspješnoj borbi protiv organizovanog prekograničnog kriminala u Jugoistočnoj Evropi, ocijenjeno je na sastanku direktora Uprave policije Veselina Veljovića i generalne direktorke SELEC Centra u Bukureštu Snežane Malejeve.

Sastanak je, kako su saopštili iz Uprave policije, bio prilika za razgovor o saradnji koju imaju crnogorska policija i SELEC Centar, i koja ima konkretne rezultate u borbi protiv organizovanog prekograničnog kriminala.

Veljović je zahvalio na podršci koju Centar pruža policiji u domenu razmjene informacija od značaja i sprovođenju mjera i aktivnosti u zajedničkim istragama.

On je potvrdio da je policija pouzdan partner saradnje sa Centrom i da na ovom planu postiže vidljive rezultate.

„To je prezentovano u Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori u kojem je konstatovan napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji i borbi protiv organizovanog kriminala“, rekao je Veljović.

Malejeva je kazala da policija ima punu podršku Centra u sprovođenju aktivnosti od značaja za bezbjednost regiona Jugoistočne Evrope i zahvalila na aktivnom učešću ostvarivanja strateških ciljeva Centra.

Ona je spomenula i važnost učešća policije u pet zajedničkih istraga SELEC-a, kao i uspješno predsjedavanje Crne Gore Savjetom Centra 2017. godine.

„Crna Gora je u prethodnom periodu nagrađena prvim mjestom za međunarodnu operaciju koju je uspješno sprovela a koju je koordinirao Centar“ kazala je Malejeva.

Iz Uprave su saopštili i da je policiji veoma značajan aspekt međunarodne i regionalne policijske saradnje.

Kako su kazali, razmotriće se mogućnost upućivanja crnogorskog oficira za vezu u sjedište Centra, u kojem je policija od 2009. godine imala oficira kojem je nedavno istekao mandat.

Bonus video: