PETORICA ZATVORENIKA ĆE DISCIPLINSKI ODGOVARATI

Incident u ZIKS-u tokom šetnje Škaljarca

Incident se dogodio juče oko 14 časova, tokom šetnje koju su službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija morali prekinuti uz upotrebu sredstava prinude. Navodno, incident se dogodio dok je šetao pritvorenik Savo Lipovina, navodni član škaljarskog kriminalnog klana
25739 pregleda 5 komentar(a)
Incident tokom šetnje zatvorenika, Foto: Arhiva Vijesti
Incident tokom šetnje zatvorenika, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.02.2019. 09:25h

Zbog dobacivanja i međusobne provokacije petorica pritvorenika disciplinski će odgovati, saznaju "Vijesti".

Incident se dogodio juče oko 14 časova, tokom šetnje koju su službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija morali prekinuti uz upotrebu sredstava prinude.

Navodno, incident se dogodio dok je šetao pritvorenik Savo Lipovina, navodni član škaljarskog kriminalnog klana.

Nakon prekinute šetnje sprovodnici su pretresli zatvorsku sobu u kojoj boravi Lipovina, ali i u kojoj je smješten Nkšićanin Ranko Radulović.

Radulović je navodno šef kriminalnog klana koji prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva usko sarađivao sa škaljarcima.

Navodno, Radulović je i juče, dok je trajao incident, sa prozora ćelije u kojoj boravi, "pružao podršku" Lipovini, dobacujući službenicima koji su pokušali da ga savladaju.

Prema saznanjima "Vijesti" nakon pretresa nekoliko pritvorenika požalilo se na ponašanje sprovodnika, zbog čega je uprava ZIKS-a naložila da se njihovi postupci ispitaju, obavijestila policiju i kancelariju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.