Advokat Čake Ivanovića: Policajci koji su tukli nijesu udaljeni sa posla

Advokat Ivanovića ocijenio je da je "ovako, njihovo obavještenje samo šarena laža za crnogorsku javnost"
3771 pregleda 1 komentar(a)
Nakon utakmice u Nikšiću
Nakon utakmice u Nikšiću

Službenici Interventne jedinice policije koji su nakon utakmice između fudbalskih klubova Sutjeska i Budućnost, odigrane u aprilu u Nikšiću, tukli navijače nijesu udaljeni sa posla, kazao je za "Vijesti" advokat Srđan Lješković, pravni zastupnik jednog od pretučenih navijača podgoričkog kluba Aleksandra Čake Ivanovića.

Branilac vođe "Varvara" to je kazao komentarišući saopštenje Savjeta za građansku kontrolu rada policije u kom se navodi da je UP postupajući po njihovim preporukama "udaljila iz interventnih jedinica policijske službenike koji se dovode u vezu sa prekoračenjem ovlašćenja".

"Zar stvarno mislite da neko u Crnoj Gori vjeruje da su policajci koji su počinili ovo krivično djelo udaljeni sa radnih mjesta koje pokrivaju? Da su istiniti navodi Uprave policije u obavještenju bi moralo stajati da je toliko i toliko policijaca udaljeno sa posla, ako ne njihova puna imena i prezimena onda bar inicijali, koje su sankcije protiv istih preduzete od strane Uprave policije", rekao je Lješković.

Advokat Ivanovića ocijenio je da je "ovako, njihovo obavještenje samo šarena laža za crnogorsku javnost".

"Da se smire tenzije koje su oni sami izazvali. A možda na ovaj način pokušavaju skinuti odgovornost sa čelnih ljudi policije. Sve dok ne objave njihova imena prezimena kao i koje im se djelo stavlja na teret, ovo se može posmatrati kao infantilna priča. Aleksandar Ivanović je, osim torture od strane policije, preživio i medijsku hajku od pojedih medija i portala bliskih policijskim krugovima. On je na izdržavanju kazne na koju je osuđen, a očekujemo brzu reakciju tužilaštva, pa brzu presudu sudova - kako Osnovnog tako i Višeg i naravno očekujemo mnogo veće zatvorske kazne za policajce koji su ga tukli, od one na koju je osuđen Ivanović", rekao je Lješković.

Bonus video: