Baković: Nijednom nisam tvrdio da je Bešović pucao na Oliveru Lakić

Novinarka “Vijesti” ranjena je osmog maja 2018. godine ispred ulaza zgrade u kojoj živi u Podgorici
7741 pregleda 8 komentar(a)
Baković, Foto: Boris Pejović
Baković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2019. 14:25h

Pomoćnik direktora UP Enis Baković kazao je da nijednom nije ustvrdio da je Filip Bešović pucao u novinarku Vijesti Oliveru Lakić, i da još nije utvrđen motiv.

On je to rekao na današnjem presu na kojem je direktor Uprave policije Veselin Veljović predstavlja novine u funkcionisanju i rezultate rada otkad je opet na čelu UP.

Policija je na pres konferenciji u februaru tvrdila da je rasvijetlila pokušaj ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević 19. februara je kazao da je F.B. sa pojedinim članovima svoje grupe, 8. maja prošle godine pratio Lakić od trenutka kada je izašla iz redakcije "Vijesti", do njenog stana u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

"Kojom prilikom je sačekao da izađe iz vozila i krene prema ulazu zgrade, kako bi joj prišao i na podmukao način iz pištolja nepoznate marke nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu desne noge", rekao je tada Pavićević.

Podgoričanin Filip Bešović saopštio je nakon toga da nema nikakve veze sa ranjavanjem Lakićeve i da novinarku “Vijesti” nikada nije vidio.

Novinarka “Vijesti” ranjena je osmog maja 2018. godine ispred ulaza zgrade u kojoj živi u Podgorici.

Bonus video: