Budvanin kažnjen sa 560 eura i 30 dana zabrane vožnje zbog lomljenja inventara restorana

Počinio tri prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja
9715 pregleda 2 komentar(a)
Sa mjesta nezgode, Foto: Vuk Lajović
Sa mjesta nezgode, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.02.2020. 13:30h

Budvanin G.B. (54) kažnjen je jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 530 eura i zabranom upravljanja automobilom 30 dana, pošto je juče automobilom uletio u terasu restorana na zaobilaznici u Budvi.

To je odluka sutkinje budvanskog Suda za prekršaje Katarine Vujačić Vuksanović, kojoj je Budvanin priveden uz prekršjanu prijavu nakon saobraćajne nezgode.

Portparol budvanskog Suda za prekršaje, sudija Marko Đukanović, kazao je „Vijestima“ da će G.B. platiti i dodatne troškove od 30 eura, te da je dobio i četiri kaznena boda.

„G.B. je juče izazvao saobraćajnu nezgodu u 13.40 časova na raskrsnici Mainskog puta i ulice Žrtava fašizma, upravljajući vozilom golf (BD-BC804). Zbog neprilagođenje brzine, G.B. prednjim dijelom vozila udara u inventar ugostiteljskog objekata, čime je načinio materijalnu štetu na svom vozilu, kao i drvenoj klupi i metalnoj konstrukciji šanka na restoranskoj terasi“, kazao je Đukanović.

On je dodao da je G.B. počinio tri prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

„Zbog izazivanja saobraćajne nezgode, što je kao učesnik saobraćajne nezgode odbio da se podvrgne alkotestiranju, iako mu je bilo ponuđeno od strane policijskih službenika, te što kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu“, naveo je Đukanović.

Bonus video: