Dragović će o kamati pričati putem video-linka

Svjedoci se izjašnjavali o SIM karticama, jedan će iskaz dati iz Hrvatske
7567 pregleda 1 komentar(a)
Kašćelana dovode u sud (Arhiva), Foto: Savo Prelević
Kašćelana dovode u sud (Arhiva), Foto: Savo Prelević

Milana Dragovića, svjedoka u postupku protiv grupe kavčana na čijem čelu je Slobodan Kašćelan, vijeće sudije Dragoja Jovića 10. decembra saslušaće putem video-linka.

Sudija Jović juče je, u nastavku suđenja Kašćelanu, optuženom za zelenaštvo izvršeno na organizovan način, saslušao tri svjedoka. Obrazložio je da će Dragovića saslušati putem video-linka iz Hrvatske, jer se duže veremena ne odaziva pozivima, dodajući da je video-konferencijska veza jedina preostala mogućnost da tog svjedoka konačno saslušaju.

Prema optužnici, Kašćelan je Dragoviću dao 50.000 eura uz kamatu od 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića. Na suđenju, oba okrivljena negirali su krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Kašćelan je ranije u odbrani izjavio da je Dragovića upoznao preko Ljubatovića, koji mu je prijatelj i koji ima “neke obaveze prema meni”.

“Znam da Dragović ima obaveze prema njemu, ali o ciframa ne znam ništa, jer me to ne zanima. Ja Dragoviću nikad ništa dao nisam, a sastali smo se samo jednom sa Ljubatovićem i tada niko nikakve cifre nije pominjao”, rekao je ranije u svojoj odbrani Kašćelan.

Svjedokinja Anka Nikolić govorila je o sim karticama koje su prodavali u radnjama u Tivtu i Kotoru, načinu na koje su kupovane i njihovom gašenju nakon tri dana. Svjedok Krsto Nikolić objasnio je da su se gasile nakon sedam dana, ukoliko se ne izvrši registracija.

Bonus video: