Jovanović u fotelji šefa kabineta Carevića

Carević za najbližeg saradnika postavio predsjednika mladih Demokratske narodne partije
11151 pregleda 9 komentar(a)
Nikola Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Nikola Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.03.2019. 08:49h

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević imenovao je predsjednika mladih Demokratske narodne partije (DNP) i funkcionera DF-a Nikolu Jovanovića za šefa kabineta i time postavio ključnu figuru koja će koordinirati brojnim aktivnostima koje prvi čovjek grada bude postavio svojim saradnicima da se izvršavaju.

Jovanović, diplomirani pravnik, imenovan je za vršioca dužnosti na toj funkciji, koja mu je počela od 21. marta i na njoj će se nalaziti najviše šest mjeseci, dok ne bude raspisan konkurs.

Postavljanje Jovanovića dolazi u vrijeme kada se još ne stišava medijska prašina podignuta nakon što je Carević za svoju savjetnicu imenovao funkcionerku DPS-a Jelenu Baštricu, nekadašnju šeficu kabineta gradonačelnika Lazara Rađenovića, a potom sekretarku za finansije, dok je gradom upravljao DPS.

Carević je za savjetnicu za protokol postavio Sanju Vojnić, za informisanje Jovanu Đurović, a za ekonomska pitanja Berislava Fabrisa.

Jovanović sjeda u fotelju dosadašnjeg šefa kabineta predsjednika Opštine Zdravka Pavlovića, koji je tu funkciju napustio nakon što je došlo do rotacije u fotelji gradonačelnika. Pavlović je dvije godine bio šef kabineta Draganu Krapoviću, a izborom Carevića, početkom janura, povukao se sa tog mjesta.

Plata novog šefa kabineta, kako se navodi u rješenju Carevića, biće utvrđena posebnim rješenjem. Plata šefa kabineta za vrijeme Krapovića, kako se navodi u imovinskom kartonu Pavlovića, bila je 947 eura.

Ime Jovanovića pominje se u okviru sudskog procesa koji se vodi protiv šefa Pokreta za promjene Nebojša Medojevića i biznismena iz BiH Momira Nikolića, koji su optuženi za pranje novca. Jovanović je optužnicoma Specijalnog državnog tužilaštva obuhvaćen da je sa još devet kolega iz DF-a bio dio kriminalne grupe koja je tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore izvršila krivično djelo pranje novca radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Tokom suđenja svi optuženi su okrivljeni su odbacili optužbe, navodeći da je riječ o montiranom sudskom procesu.

Carević ukinuo kolegijume

Carević je nedavno ponovio da će za svoje saradnika isključivo birati stručne i radne ljude. On je ponovio da politička i bilo kakva druga pripadnost za njega ni u privatnom biznisu, a ni sada kada je prvi čovjek Budve nije odlučujuća u izboru kadrova.

Carević veće dvije sedmice, od kada su sekretari i načelnici iz redova Demokrata napustili kolegijum zbog odluke o imenovanju Baštrice za savjetnicu, više ne održava kolegijume. On poziva ponaosob svakog od sekretara kada se za to ukaže potreba prilikom obavljanja radnih dužnosti.

Bonus video: