Jovanovićeva: Sestra Zdravka Gojkovića ne govori istinu

Gojković je optužen da je prijetio Jovanovićevoj, bahato se ponašao u redakciji i poručio joj da se pazi, nakon što mu je rekla da ne može da ukloni tekst sa portala, već da ima pravo da reaguje ili demantuje tvrdnje iz teksta
3085 pregleda 1 komentar(a)
Optužen za prijetnje novinarki: Gojković, Foto: Boris Pejović
Optužen za prijetnje novinarki: Gojković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.12.2018. 08:19h

Sutkinja Larisa Stamatović Mijušković odlučiće o predlogu da se suoče novinarke Tina Popović i Ljubica Gojković, svjedoci u postupku protiv Zdravka Gojkovića optuženog za ugrožavanje sigurnosti Jelene Jovanović.

Jovanovićeva - novinarka “Vijesti”, to je predložila nakon svjedočenja sestre optuženog, koja je izjavila da joj je Popović rekla da se sa oštećenom dogovorila da bez razloga prijavi Gojkovića.

Ljubica Gojković juče je svjedočeći saopštila da je nedjelju dana trajala haranga medija, pojedinih nevladinih organizacija i političkih partija o njenom bratu.

Ona tvrdi da je optuženi “samo htio da vidi zbog čega se o njemu objavljuju netačne informacije”:

“I vjerujem da nije prijetio novinarki Vijesti”.

Gojković je optužen da je prijetio Jovanovićevoj, bahato se ponašao u redakciji i poručio joj da se pazi, nakon što mu je rekla da ne može da ukloni tekst sa portala, već da ima pravo da reaguje ili demantuje tvrdnje iz teksta.

Njegova sestra ispričala je da ju je brat zvao iz pritvora da joj kaže da ima nesporazum sa novinarkom, nakon čega je ona najprije zvala Popovićevu da se raspita šta se desilo u redakciji “Vijesti”.

Rekla je da je potom pozvala Jovanovićevu, da su kratko razgovarale i da je tada rekla da joj je žao ako je došlo do nesporazuma, da je njen brat dobar čovjek i da nikada ne bi povrijedio ženu.

“Rekla sam joj da bi najviše zbog roditelja voljela da se to ne objavi, ona je rekla da neće izaći i da pijemo kafu. Prva vijest koja je dočekala moje roditelje ujutro je da je moj brat kao bezbjednosno interesantno lice ugrožavao sigurnost novinarke”.

Dodala je i da joj novinarka Jovanović prilikom telefonskog razgovora nije djelovala uznemireno ili ugroženo i da joj tako nešto nije ni rekla.

Jovanovićeva je prigovorila njenom iskazu i rekla da nije istinit.

“U cjelosti nije istinita nijedna rečenica koju je danas izgovorila svjedok Gojković”, rekla je Jovanovićeva.

Gojkovićeva je rekla i da nije tačno da je novinarki kazala da njen brat ima kratak fitilj.

Dodala je i da su htjeli da tuže “Vijesti” zbog pogrešno objavljenih informacija o njenom bratu da - je član kriminalnog klana, ali i zbog spornog teksta, ali da su u konsultaciji sa advokatom odustali od toga.

Suđenje se nastavlja 28. januara, kada bi trebalo da bude saslušan advokat Danilo Mićović.

Gojković je ranije u odbrani pred sudom tvrdio da nije htio da ugrozi sigurnost novinarke, ali je priznao izvršenje krivičnog djela pokušavajući da se nagodi sa tužilaštvom.

Kako nagodba nije uspjela, slučaj je završio na sudu.

Za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora do godinu dana.

Bonus video: