Katnić potvrdio da je Sinđelić prebjegao u Crnu Goru

"Nisam ga ja gonio. Vi ga gonite i za to postoje dokazi. Molim vas da stanete", rekao je Katnić obraćajući se poslanicima Demokratskog fronta
11592 pregleda 18 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Screenshot, Screenshot
Milivoje Katnić, Foto: Screenshot, Screenshot

Srpski državljanin Aleksandar Sinđelić, svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine, stigao je u ponedjeljak ilegalno u Crnu Goru.

To je sinoć u Skupštini Crne Gore potvrdio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

"Danas je u Crnu Goru po prvi put od Srbina prebjegao Srbin. To je ovaj Sinđelić. Prebjegao je pod kuršumom. Eto ga u Crnoj Gori. Nisam ga ja gonio. Vi ga gonite i za to postoje dokazi. Molim vas da stanete", rekao je Katnić obraćajući se poslanicima Demokratskog fronta.

Sinđelić je bio svjedok saradnik u sudskom procesu protiv četrnaest optuženih za pokušaj terorizma.

Nakon što je u sudu Saša Sinđelić potvrđivao navode optužnice i žestoko se verbalno sukobljavao sa optuženim opozicionarima, Sinđelić je u Beogradu pred TV kamerama saopštio da je status svjedoka saradnika u slučaju državni udar “zaradio” govoreći neistine, a sve kako bi sebe i “prijatelje Srbe” izbavio iz pritvora i Crne Gore.

On je tada ponovio ono što je pričao i na početku slučaja "državni udar”, najprije pred srpskim obavještajcima a potom i pred crnogorskim pravosuđem da je pristao na zahtjev dvojice Rusa da organizuje nenasilnu podršku Srbima iz Crne Gore i da je o svemu obavještavao službenike srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA)...

Nakon što je uhapšen u Crnoj Gori, promijenio je iskaz pa je kazao da su ga ruski nacionalisti angažovali da pronađe ljude koji će na dan parlamentarnih izbora 2016. godine nasilno upasti u Skupštinu Crne Gore, proglasiti pobjedu opozicije i uhapsiti, odnosno ubiti tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Pošto je u emisiji opovrgao sve što je kazao u podgoričkom Višem sudu, na pitanje voditelja zašto je promijenio priču i zašto je u Crnoj Gori pričao drugačije, odgovorio je:

“Da sam rekao bilo šta drugo, ja ne bih stigao do emisije”.

Bonus video: