Knežević objavio novi snimak: "Lidija me zvala - dođi, zove te Katnić"

"Ja sad ulazim direktno sa njim u pregovore, ja pregovaram, bez Ivice", kaže, između ostalog, muškarac na snimku
74261 pregleda 197 komentar(a)
Screenshot
Screenshot
Ažurirano: 17.09.2019. 08:31h

Duško Knežević objavio je novi snimak, na kojem navodno razgovara sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem.

U pitanju je, kako navodi, dio razgovora, a najavio je da će snimak u cjelosti objaviti sjutra u podne.

Muškarac na snimku tvrdi da se sastao sa Glavnim specijalnim tužiocem, Milivojem Katnićem.

"Ako ga sud ne pušti, on će ga puštit, samo nemoj objavljivat danas i sjutra ništa. On će ga u ponedjeljak puštit', ja ti se kunem. Ja sad ulazim direktno sa njim u pregovore, ja pregovaram, bez Ivice. Ja sam danas bio lično s njim, Lidija me zvala - dođi, zove te Katnić", čuje se, između ostalog, na snimku.

Knežević je sinoć kazao da se Vujošević prije nekoliko dana navodno sastao sa Katnićem kako bi razgovarali o Kneževićevom kumu, Dejanu Sekuliću, koji je uhapšen u avgustu, nakon što je Knežević, kako je kazao, prijetio da će objaviti snimke "na kojima se vidi kako Nenad Vujošević uzima pare za tužioce i za ljude korumpirane u sistemu Vrhovnog državnog tužilaštva."

Knežević je sinoć najavio da će objaviti "šta je tema razgovora bila i sa Lidijom Vukčević i sa Katnićem".

Prvi čovjek crnogorskog tužilaštva Ivica Stanković, juče je na pres konferenciji kazao da je ranije objavljeni snimak još jedan bezuspješan pokušaj da ga diskredituju u njegovoj višedecenijskoj karijeri. Kao razlog tome naveo je buduće v.d. stanje u njegovom resoru.

Katnić je, međutim, saopštio drugačije mišljenje - da je Kneževićeva kriminalna grupa pokušala diskreditovati Stankovića zbog blokiranih 62 miliona u predmetu SDT-a protiv njih i zbog ogromne količine novca i imovine koju će tek procesuirati.

Vujošević je trenutno van Crne Gore, a Katnić tvrdi da još nijesu ostvarili komunikaciju sa njim, zbog čega ne može tvrditi da je “pobjegao”.

U tom trenutku je, tvrdi Katnić, došlo do osnovane sumnje da je Vujošević uzimao mito od Kneževića kako bi uticao na odluke specijalnih tužilaca.

Bonus video: