Koordinisana akcija policije u više gradova, zaplijenjena veća količina oružja, novca, opojnih droga...

Protiv R.K. (50) podgorička policija je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv A.Š. podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga
7621 pregleda 1 komentar(a)
Zaplijenjeni oružje, droga, novac..., Foto: Uprava policije
Zaplijenjeni oružje, droga, novac..., Foto: Uprava policije

Policija je u koordiniranoj akciji kontrole bezbjedonosno interesantnih lica, sprovedenoj prethodnih dana u Podgorici, Cetinju i Bijelom Polju, pronašla i oduzela veću količinu oružja, novca, opojnih droga i drugih nedozvoljenih predmeta u ilegalnom posjedu.

„Službenici Odjeljenja kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući na osnovu operativnih informacija a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stanova i drugih prostorija na osam lokacija na području Podgorice koje koriste bezbjednosno interesantna lica. Policijski službenici su tom prilikom pronašli i oduzeli 85.000 eura čije se porijeklo utvrđuje i 11 sredstava komunikacije sa tehničkim uređajima visoke kripto zaštite a za koje se sumnja da su koriščeni za pripremu i organizovanje vršenja krivičnih djela“, navodi se u saopštenju.

Osim toga pronađena je i oduzeta izvjesna količina psihoaktivnih supstanci – opojnih droga i bankovne kartice za koje se sumnja da su korišćene za prebacivanje i pranje novca stečenog kriminalnim aktivnostima.

„Kroz sprovođenje radnje pretresa oduzeto je i šest pušaka, pištolj marke „Zastava M57“, četiri optička nišana i veća količina municije različitog kalibra u ilegalnom posjedu,“ saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv R.K. (50) podgorička policija je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv A.Š. podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Cetinjska policija izvršila je pretres stana i drugih prostorija na tri lokacije koje koristi N. B. (62) i tom prilikom pronađen je i oduzet pištolj marke „Crvena Zastava“ cal. 7,65mm sa tri okvira i 16 komada municije cal. 7,65mm. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Osim toga cetinjska policija je, sprovodeći aktivnosti na pojačanoj kontroli bezbjednosno interesantnih lica kojom prilikom su izvršene racije u više ugostiteljskih objekata na teritoriji Cetinja, kontrolisala četiri bezbjednosno interesantna lica.

U Bijelom Polju su službenici Centra bezbjednosti postupajući na osnovu operativnih saznanja izvršili pregled lica N.Š. (30) iz Bijelog Polja i tom prilikom su kod njega za pojasom pronašli pištolj cal. 7,65mm sa obušenim serijskim brojem i tri metka u okviru. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se N.Š. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: