Maloljetnici osumnjičeni za paljenje vozila na Koniku

Vozilo zapaljeno u podgoričkom naselju Konik, 45 minuta nakon ponoći. Policija saopštila da ima obezbijeđene i materijalne dokaze da su požar izazvali maloljetnici
2952 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je uhapsila maloljetnike T.I. (17) i M.I. (15) iz Podgorice zbog sumnje da su izazvali požar u kojem je potpuno uništeno vozilo "BMW X5", vlasništvo I.K.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, vozilo je 45 minuta nakon ponoći zapaljeno u podgoričkom naselju Konik.

"Po ovlašćenju nadležnog državnog tužioca u ODT u Podgorici, policijski službenici CB Podgorica izvršili su uviđaj i tom prilikom utvrdili da je navedeno vozilo do strane nepoznatog lica lica poliveno zapaljivom tečnošću, te da je iniciran požar usljed čijeg dejstva je vozilo u potpunosti uništeno", saopšteno je iz policije.

Dodaju da su za navedeno krivično djelo obezbijeđeni i materijalni dokazi i da su zbog sumnje da su izazvali požar uhapšeni maloljetnici T.I. (17) i M.I. (15).

"Osumnjičena lica su, u zakonom predviđenom roku, uz izvještaj kao dopunu krivične prijave, sprovedena nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo", novodi se u saopštenju.

Bonus video: