Mijatović priznao fizički kontakt; Otašević: Vrijeđao me, bubašvabo izbriši te slike

"Da sam znao da je novinar, ne bih ga uopšte pitao zašto to radi. Ali pošto mi je bio nepoznat i sumnjiv, postupio sam kao i svaki normalni građanin", rekao je Mijatović
24768 pregleda 56 komentar(a)
Detalj sa snimka jedne od nadzornh kamera, Foto: Screenshot, Screenshot
Detalj sa snimka jedne od nadzornh kamera, Foto: Screenshot, Screenshot

Službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Mladen Mijatović priznao je na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu da je imao fizički kontakt sa novinarom "Dana" Vladimirom Otaševićem.

Incident se dogodio u TC "Delta" kada je Otašević pokušao da fotografiše biznismena Zorana Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.

Mijatović je rekao da mu je žao zbog situacije koja se dogodila.

"Da sam znao da je novinar, ne bih ga uopšte pitao zašto to radi. Ali pošto mi je bio nepoznat i sumnjiv, postupio sam kao i svaki normalni građanin", rekao je Mijatović.

On je tokom saslušanja tvrdio da nijednom nije ni gurnuo ni udario Otaševića, već da ga je jednom uhvatio za vrat, bez namjere da ga udari i da je možda tokom razgovora dva, tri puta dotakao.

Mijatović je na saslušanju tvrdio i da nije prijetio Otaševiću, već da je tražio ličnu kartu i legitimaciju jer nije znao da je novinar.

Rekao je da je to učinio jer je bio zabrinut za bezbjednost Bećirovića i Šoškića.

"Ja sam prišao ovom meni nepoznatom licu i upitao ga zašto snima mobilnim telefonom, zašto fotografiše i ko je on, na šta mi je isti rekao "ja imam pravo da snimam i da fotografišem, ko si ti da mi zabraniš". Ja sam mu se ponovo obratio riječima da ne slika i da ne ugrožava bezbjednost ljudi koje slika, a time i moju."

Mijatović je dodao i da mu je na Otašević rekao da ima pravo da fotografiše i da ne želi da izbriše fotografije iz mobilnog telefona.

"Zatim se okrenuo u pravcu Miloša Šoškića i rekao da je isti javna ličnost i da se nalazio u prisustvu Zorana Bećirovića i da zato ima pravo da ih fotografiše. Tražio sam da mi pokaže novinarsku legitimaciju, ali je ponavljao da je nema. Nakon toga prišao nam je Bećirović Zoran i mirnim tonom ga pitao ko je i zašto nas slika", ispričao je Mjatović.

Tvrdi da su otišli kada im je Otašević pokazao ličnu kartu i da je on čuo novinara kako mu se obraća prijetećim riječima.

""Viđećete ga, zapamtićete vi mene, sad ću da vam zagorčam život, mrtvi ste"", tvrdi Mijatović da je rekao Otašević.

"Nakon što sam napravio par koraka, okrenuo sam se izrevoltiran i ljut i u čud, vreatio sam se i prišao mu i uputio riječi "šta ćeš ti više od mene i pušti me više", pri čemu sam mu se primakao i dotakao ga svojim tijelom u predjelu grudi. Ja nisam napravio nikakav zahvat, niti zalet, kako bih ga udario ili bacio, već je bio isti neposredno ispred mene, a i on je mene dodirnuo. Nakon toga sam se ponovo okrenuo i otišao", rekao je Mijatović.

Otašević: Cijeli događaj stresan za mene

I Otašević je dao sinoć dopunu izjave, kada se pridružio gonjenju protiv Mijatovića.

"Uhvatio me je za vrat i privukao sebi i počeo da me vrijeđa "bubašvabo p...a ti materina, izbriši te slike". Na to mu je Bećirović rekao "nemoj ovdje, kamere su, riješićemo to". Ovaj me je pustio da su se sva trojica, Bećirović, Šoškić i taj čovjek udaljili. Sve ovo je vidio i čuo Miloš Šoškić. Riječ nije rekao i samo je nijemo gledao", ispričao je Otašević.

Istakao je da je cijeli događaj bio jako stresan za njega, te da nije očekivao da će se ovako nešto desiti.

"Obzirom da sam ja fotografisao na javnom mjestu, a posebno zbog riječi koje je uputio Bećirović Zoran "nemoj ovdje kamere su, riješićemo to", jer su meni te riječi zvučale kao prijetnja, odnosno na koji način će se riješiti i šta ima tu da se riješi i šta bi bilo da nisu postojale kamere", rekao je Otašević.

Bećirović: Mislio sam da je policajac ili kriminalac

Bećirović je kazao da nije znao da je Otašević novinar, već je mislio da je policajac ili kriminalac.

Tvrdio je da je tada njemu nepoznatom licu tražio ličnu kartu, kada je utvrdio da je u pitanju Otašević Vladimir. Tvrdi i da je tada krenuio ka Šoškiću, a da se za nji uputio i Mijatović. Tvrdio je i da nije bilo nikakvog fizičkog kontakta između Otaševića i Mijatovića, već da su jedan drugog "blago dodirivali" rukama.

Bonus video: