Moler ukrao 35.000 eura u Budvi?

“Dok je krečio spavaću sobu uzeo je sa ormara torbu u kojoj je bila ušteđevina te budvanske porodice, od 35.000 eura. On je uzeo sav novac, završio molerisanje i nestao. Odmah je počeo da troši novac”, saopštio je nezvanično Vijestima izvor blizak istrazi
45692 pregleda 19 komentar(a)
Lainović sproveden u istražni zatvor (ilustracija), Foto: Shutterstock
Lainović sproveden u istražni zatvor (ilustracija), Foto: Shutterstock

Službenici budvanske policije uhapsili su 40-godišnjeg Srđana Lainovića, nastanjenog u toj opštini, zbog sumnje da je ukrao 35.000 eura iz stana gdje je bio angažovan na uređenju.

Inspektori kriminalističke policije nakon prijave utvrdili su njegov identitet, a uhapšen je na graničnom prelazu Dobrakovo, kada se vraćao iz Srbije, poslije posjete prijateljici.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Lainović je krečio stan Budvanina kod kojeg je radio prošlog ljeta.

“Dok je krečio spavaću sobu uzeo je sa ormara torbu u kojoj je bila ušteđevina te budvanske porodice, od 35.000 eura. On je uzeo sav novac, završio molerisanje i nestao. Odmah je počeo da troši novac”, saopštio je nezvanično Vijestima izvor blizak istrazi. Nakon što su mu lisice stavljene na graničnom prelazu sa Srbijom, Lainović je priveden u budvanski Centar bezbjednosti.

Nakon što su ga saslušali budvanski inspektori, priveden je i kotorskom osnovnom tužiocu, koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata.

Policija ga je juče, uz krivičnu prijavu, privela i sudiji za istragu kotorskog suda Špiru Pavićeviću.

Pavićević, koji je i portparol suda, odgovorio je “Vijestima” da je u prisustvu branioca saslušao Lainovića.

“Prihvatio sam predlog tužioca i odredio pritvor S. L. do 30 dana”, kazao je Pavićević. Lainoviću se stavlja na teret da je počinio krivično djelo - teška krađa.

On je juče upućen u spuški Istražni zatvor.

Vijestima je rečeno da je Lainović odranije poznat policiji zbog vršenja sličnih krivičnih djela.

Bonus video: