Odović osumnjičen da je nezakonito prerađivao kamen u Rudnici

"Sumnja se da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104.127 eura na štetu budžeta Crne Gore"
3136 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevaljska policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv sugrađanina Ivana Odovića (36) izvršnog direktora i osnivača firme DOO Pollo&co, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Krivična prijava podnijeta je i protiv Odovićeve firme.

“Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su, sprovodeći mjere i radnje u okviru plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaje poreza i doprinosa, nedozvoljene trgovine i krijumčarenja, u okviru operativnog plana „Evazija”, 16.10.2019. Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu protiv 1 fizičkog i 1 pravnog lica: O.I. rođen 1982. godine, u Pljevljima, opština Pljevlja, sa prebivalištem u Pljevljima I Pravnog lica - DOO „Pollo&co“ PIB 02903121 zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz člana 272 st 1 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u saopštenju Centra bezbjednosti Pljevlja, kojeg je potpisao načelnik Dragan Slavulj.

Odović je u “svojstvu odgovornog lica tokom 2017, 2018. i 2019. godine zloupotrijebio položaj u pogledu raspolaganja imovinom i postupajući suprotno odredbama Zakona o rudarstvu bez zaključenog koncesionog ugovora i licence vršio eksplotaciju, preradu i prodaju kamena”.

“Na taj način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104.127 eura na štetu budžeta Crne Gore. DOO „POLO&CO“ Pljevlja postupajući suprotno odredbama Zakona o rudarstvu je vršilo ekspotaciju i preradu mineralne sirovine kamena na lokaciji Rudnica a zatim i dalju prodaju bez licence za izvođenje rudarskih radova i zaključenog ugovora o koncesiji.

Protivpravnim postupanjem na navedeni način DOO „Pollo&co“ Pljevlja je bez zaključenog koncesionog ugovora i licence izvršio eksplotacija, preradu i prodaju mineralnih sirovina koje su u svojini države ukupnom iznosu od 104.127,07 eura u kom iznosu je pribavio korist za pravno lice a na štetu budžeta Crne Gore”, navodi se u saopštenju policije .

Firma DOO POLLO&CO u Centralnom registru privrednih subjekata registrovana je za obavljanje djelatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekta.

Bonus video: