Pejovića poslali u Istražni zatvor

Pejović je uhapšen prije tri dana, nakon što je policiji dostavljeno vještačenje pištolja pronađenog 11. maja u ulici Žrtava fašizma u Podgorici
14581 pregleda 4 komentar(a)
Sa privođenja Pejovića, Foto: Savo Prelević
Sa privođenja Pejovića, Foto: Savo Prelević

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda odredio je pritvor do 30 dana Podgoričaninu Željku Pejoviću (45), osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja.

Pejović je uhapšen prije tri dana, nakon što je policiji dostavljeno vještačenje pištolja pronađenog 11. maja u ulici Žrtava fašizma u Podgorici.

Inspektori su tog dana pretresla Ž.P, koji je pokušao da im pobjegne. "Pregledom ovog lica nisu pronađeni nedozvoljene stvari i predmeti. Međutim, pretragom šireg lica mjesta u pravcu u kojem se udaljio Ž.P.polidjski službenici ubrzo su pronašli odbačeni pištolj marke ‘Pietro Berreta' cal. 9mm, sa devet metaka u okviru i jednim metkom u cijevi, za koji se posumnjalo da ga je odbacio Ž.P", saopštili su iz UP nakon hapšenja Pejovića.

Dan prije nego su mu na ruke stavljene lisice on je za "Vijesti" ispričao da ga službenici Uprave policije konstantno upozoravaju da mu je život ugrožen, ali da ne žele da otkriju odakle mu navodno prijeti opasnost.

Kazao je da mu jedna grupa policajaca stalno poručuje da njihove operativne informacije govore da će biti ubijen, a da ga druga grupa potom pretresa ne bi li kod njega pronašla oružje.

Iz Uprave policije nijesu konkretno odgovorili na pitanja zbog čega je i od koga Pejović ugrožen, a on tvrdi da mu to govore već dvije godine i da su mu sugerisali da se skloni iz Crne Gore.

"Pitao sam zbog čega, tvrde da imaju operativne informacije da ću biti ubijen. To je jedino objašnjenje koje đobijam mjesecima".

On je konstatovao da je policijska lista sa imenima navodno bezbjednosno interesantnih lica (BIL) ,u stvari spisak za odstrel:

"Koji se nakon mjeseci zastrašivanja i razoružvanja prosljeđuje egzekutorima...Toliki strah su izazvali kod mene, s obzirom na sve što se dešava i na sve ubijene koji su imali isti tretman, a koje sam poznavao, da je normalno da čovjek preduzme nešto da se zaštiti” kazao je dan prije hapšenja.

Tada je rekao da se naoružao nakon nekoliko policijskih upozorenja, strahujući za sopstveni i život sina, ali da mu je policija oduzela pištolj.

"Policija me upozorenjima i savjetima da idem iz Crne Gore natjerala da se plašim za svoj i život djeteta i naoružam kako bih mogao da se odbranim, a onda razoružala da bi javili NN licima gdje sam".

Podgoričanin je kazao da ne želi da bude statistički broj i još jedna osoba koja je stradala, nenaoružana i bez šanse da se brani.

On je rekao da se situacija u državi po pitanju kriminala najbolje vidi po statistici:

"NN izvršioci ubjedljivo vode u ratu protiv bezbjednosno interesantnih lica".

Bonus video: