Petorica budvanskih funkcionera će krivično odgovarati

Zbog posjete kolega, krivično će odgovarati i Milo Božović
12153 pregleda 8 komentar(a)
Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović i Marko Carević, Foto: Vuk Lajović
Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović i Marko Carević, Foto: Vuk Lajović

Petorica budvanskih funkcionera krivično će odgovarati zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Krivična prijava u redovnom postupku podnijeta je protiv šefa kabineta predsjednika Opštine Budva Nikole Jovanovića, sekretara za investicije Mladena Mikijelja, načelnika Službe zaštite i spasavanja Dragana Božovića i predsjednika Mjesne zajednice Bečići Predraga Ivanovića, koji su zatečeni u dvorištu kuće menadžera Budve, Mila Božovića, kom je izrečena mjera samoizilacije.

Zbog posjete kolega, krivično će odgovarati i Milo Božović.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva Kotor saopšteno je da su dežurnog tužioca 7. aprila službenici Centra bezbjednosti Budva obavijestili da je došlo do kršenja naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

"Četiri lica (D.B., P.I., N.J. i M.M.) su zatečena kod lica M.B. kojem je od ranije izrečena mjera samoizlolacije.

Kako je ovom licu navedena mjera određena zbog putovanja u zemlju u kojoj je registrovana zarazna bolest izazvana koronavirusom, zbog opasnosti od širenja bolesti zbog kontakta sa već izolovanim M.B., sanitarna inspekcija je i navedenim licima odredila samoizolaciju, dok je Upravi policije CB Budva naloženo da protiv svih pet osumnjičenih u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saopštila je portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Tijana Čelanović.

Bonus video: