Pljevlja: Osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja

"Provjerom poslovne dokumentacije utvrđeno je da ne postoji pisana saglasnost manjinskih akcionara na osnovu koje se može izvršiti otkup njihovih akcija kao i da nijedan od tih akcionara nije postao suvlasnik u ovom privrednom društvu"
2946 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay

Predsjednik Skupštine akcionara AD "Hotel Pljevlja" i L.C. (75) i predsjednik odbora direktora tog hotela P. C. (50) osumnjičeni su za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Iz Uprave policije saopšteno je da ih sumnjiče da su lažnim prikazivanjem činjenica i suprotno Zakonu o privrednim društvima doveli u zabludu manjinske akcionare tog privrednog društva i nezakonito prisvojuli akcije koje su im povjerene.

To su, sumnja policija, učinili prilikom promjene organizacionog oblika tog akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

"Na ovaj način su L.C. i P.C., kako se sumnja, oštetili manjinske akcionare za iznos od 259.364 eura", saopšteno je iz policije.

Iz te institucije objasnili su da je ovlašćeni procjenitelj 29. februara 2010. godine, utvrdio je da imovina tog hotela vrijedi 1.417.803,99 eura, a da manjinski akcionari posjeduju 18,2934 odsto, odnisno 259.364,56 eura.

Dvojica Pljevljaka, međutim, nisu od manjinskih akcionara pribavili pisanu saglasnost za otkup njihovih akcija, niti su ih registrovali kao suvlasnike DOO analogno procentu akcija koje su oni imali u AD “Hotel Pljevlja”.

"Provjerom poslovne dokumentacije utvrđeno je da ne postoji pisana saglasnost manjinskih akcionara na osnovu koje se može izvršiti otkup njihovih akcija kao i da nijedan od tih akcionara nije postao suvlasnik u ovom privrednom društvu", saopštila je policija.

Objasnili su da je utvrđeno da nijedan od akcionara nije uredno pozivan na vanrednu Skupštinu akcionara AD „Hotel Pljevlja“.

"Na ovaj način P.C i L.C. su, sumnja se, namjerno držali u zabludi manjinske akcionare neobavještavajući ih da su izvršili restruktuiranje društva iz akcionarskog u društvo s ograničenom ogovornošću i na taj način protivpravno prisvojili njihove akcije u vrijednosti od 259.364 eura".

Bonus video: