Po dva i po mjeseca zatvora za zlostavljanje mladića u centru Podgorice

Punomoćnik oštećenih mladića advokat Lazar Aković rekao je "Vijestima" da se neće žaliti na presudu
13477 pregleda 31 komentar(a)
Zlostavljanje mladića u centru Podgorice, Foto: Screenshot
Zlostavljanje mladića u centru Podgorice, Foto: Screenshot
Ažurirano: 26.02.2019. 12:50h

Policajci Mladen Vujović, Slavko Furtula i Marko Stojanović robijaće po dva i po mjeseca zbog zlostavljanja tri mladića u centru Podgorice u februaru prošle godine.

Tako je sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Larisa Mijušković Stamatović prihvatila njihovu nagodbu sa tužiocem Osnovnog državnog tužilaštva Miroslavom Turkovićem.

Za to krivično djelo predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Punomoćnik oštećenih mladića advokat Lazar Aković rekao je "Vijestima" da se neće žaliti na presudu, jer su policajci izrazili kajanje i izvinili se oštećenima, te da se nada da će ova kazna biti dovoljno upozorenje svim policajcima da se profesionalno odnose prema svom poslu.

Dvojica policajaca Vukoman Maraš i Miloš Bečanović nijesu prihvatili pregovore sa tužiocem i njima će se suditi u odvojenom postupku.

Službenici Interventne jedinice su optuženi da su 16. februara pretukli J.B, S.N. i M.D.

Nakon što su mediji objavili snimak prebijanja koje su zabilježile sigurnosne kamere, tužilaštvo je pokrenulo postupak, a početak suđenja se odgađao četiri puta zbog pregovora sa tužilaštvom. Na snimku se vidi kako petorica policajaca rukama i nogama tuku trojicu mladića.

Policajci, međutim, tvrde da su ih mladići provocirali, vrijeđali i oglušili se o policijska naređenja. Prema nezvaničnim informacijama iz te institucije, policajci Interventne jedinice tada su krenuli u uobičajeni obilazak grada, da bi oko tri sata posle ponoći prošli Hercegovačkom ulicom pored muškaraca koji su im navodno dobacivali i nazivali ih “pandurima”, “svinjama policijskim” i drugim pogrdnim imenima.

Navodno, na te uvrede policajci nisu reagovali, ali kada su prošli drugi put prošli istom trasom, izašli su iz vozila i došli do mladića nakon čega su počeli da ih tuku.

Bonus video: