Podgorica: Na Zlatici privedeno više osoba

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije "Vijestima" je rečeno da je na toj lokaciji policija intervenisala prema grupi od tridesetak osoba, koji su blokirali saobraćaj svojim motornim vozilima
46185 pregleda 6 komentar(a)
Policija na Zlatici, Foto: Čitalac reporter
Policija na Zlatici, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 27.12.2019. 01:58h

Više osoba, među kojima je i jedno svešteno lice privedeni su nakon što su se oglušili o naređenja policije da uklone automobile sa bulevara na izlazu iz Podgorice, u naselju Zlatica.

Milorad Ivanović (19) uhapšen je zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Milan Kruščić (34), Dejan Grujičić (31), Ognjen Popović (31), Nebojša Bulatović (51) i Ivan Stamatović (35) uhapšeni su zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije "Vijestima" je rečeno da je na toj lokaciji policija intervenisala prema grupi od tridesetak osoba, koji su blokirali saobraćaj svojim motornim vozilima:

"Izdata su im naređenja, nakon čega je prema jednom broju lica upotrijebljena sila - podizanje sa asfalta i sprej. Jedan dio osoba prema kojima je upotrijebljena sila pružao je pasivni otpor. Oni su privedeni, a prema policijskim informacijama niko od njih nije povrijeđen. Savjet je izdao momentalnu preporuku da sa svim licima privedenim sa te lokacije policijski starješina obavi razgovor i ponudi im vanredan ljekarski pregled. Svi su odbili, jer smatraju da nema osnova za pregled, zato što nijesu povrijeđeni. Savjet i dalje prati postupanje policije. Među tim licima je i jedno svešteno lice, koje je svojim vozilom takođe blokiralo saobraćaj i pružalo otopor", kazao je Vijestima predsjednik Savjeta Aleksandar Saša Zeković.

Vijesti saznaju da je svešteno lice koje je privedeno monah Nikola Bulatović (51) iz manastira Đurđevi Stupopvi u Beranama.

Bonus video: