Podgorica: Uhapšena jedna osoba, oduzeto 173.000 eura, vozila, pištolji, puška...

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su novac i skupocjena vozila stečena kriminalnim aktivnostima"
9252 pregleda 1 komentar(a)
Oružje, municija, eksploziv, novac, vozila, sredstva komunikacije i drugi predmeti oduzeti prilikom pretresa, Foto: Uprava policije
Oružje, municija, eksploziv, novac, vozila, sredstva komunikacije i drugi predmeti oduzeti prilikom pretresa, Foto: Uprava policije

Podgorička policija je u saradnji sa Posebnom jedinicom policije izvršila pretrese na devet lokacija koje koriste bezbjednosno interesantne osobe, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je prilikom tih pretresa oduzeto 173.000 eura, vozila marki "BMW", "Mini Cooper", "Audi" i "Folksvagen", dva pištolja, pušku, veću količinu pištoljske i puščane municije različitog kalibra, oko pet kilograma eksploziva, tri veća pakovanja detonatorskog štapina dužine oko 11 metara, 12 električnih kapisli, više mobilnih telefona, SIM kartica i USB memorija.

Iz policije su kazali da je uhapšen D.J. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i on je uz krivičnu prijavu priveden tužiocu, dok će protiv L.D. biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su novac i skupocjena vozila stečena kriminalnim aktivnostima. Privremeno oduzete stvari i predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je nadležni tužilac", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: