Podgorica: Uhapšene dvije osobe, oduzet pištolj, municija i mobilni telefon

"Izvršenim pretresom druge kuće pronađena su i oduzeta dva mobilna telefona, „Blackberry“ i „Nokia“, sa inostranim SIM karticama koje služe za kriptovanu (zaštićenu) komunikaciju"
6300 pregleda 0 komentar(a)
Pištolj nađen u kući S.K., Foto: Uprava policije
Pištolj nađen u kući S.K., Foto: Uprava policije
Ažurirano: 14.01.2019. 15:15h

Podgorička policija je oduzela oružje, municiju i mobilne telefone namijenjene kriptovanoj komunikaciji i pritom su uhapšeni Velimir Klikovac i Zlata Klikovac.

Privedeni su otac i majka Saše Klikovca koji su osumnjičeni da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Operativna saznanja, dobijena na osnovu kriminalističkih mjera i radnji, ukazivala su na to da bezbjednosno interesantno lice S.K. (36) posjeduje vatreno oružje u ilegalnom posjedu. Shodno tome, policijski službenici su, 11.01.201. godine, a po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres dvije porodične kuće koje su u vlasništvu S.K, a koje se nalaze u dva sela na području Zete”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

“Prilikom pretresa jedne od ovih kuća, u dijelu restorana koji se nalazi u sklopu kuće, pronađeni su i oduzeti: vatreno oružje – pištolj marke „VZOR50“ cal.7.65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo šest komada municije, kao i šest komada municije istog kalibra a koja je bila sakrivena na drugoj lokaciji u sklopu porodične kuće. Takođe, pronađen je i oduzet startni pištolj „Zoraki 925“ sa okvirom bez metaka. Izvršenim pretresom druge kuće pronađena su i oduzeta dva mobilna telefona, „Blackberry“ i „Nokia“, sa inostranim SIM karticama koje služe za kriptovanu (zaštićenu) komunikaciju”, navodi se nadalje u saopštenju.

Bonus video: